Ämne Diskriminering

 • Jag, en sittkissare

  David Kallós På senaste tiden har jag på TV och radio rätt ofta hört olika män kategorisera andra män som en "sitt kissare" och därmed antyda att de inte är riktiga" karlar"

  Vid ett Köpenhamns besök så gick jag toaletten på Hovedbanegaarden med min gode vän J. När jag obekymrat tömde blåsan medan jag tittade mig omkring på den kosmopolitiska plats som en offentlig toalett på en stor internationell järnvägsstation utgör, så vässte J., titta in i väggen, om du stirrar dig omkring tar folk dig för bög. Till saken hör att J. är det.  Så jag försökte föra ett resonemang, men du som är bög vågar inte se dig omkring utan bara tvångsmässigt stirrar rakt fram, även om jag såg du lystet sneglade, för att eventuellt stöta dig med andra så är det ju tvärtom, att fördomsfritt se sig omkring är därmed ett tecken på att min inte har andra avsikter än att tömma blåsan. J. höll inte helt med.

  Om det serveras kyckling med ben så försöker den änslige som är rädd för att bete sig socialt fel äta den med kniv och gaffel, en riktigt ouppfostrad tar den i handen och gnager men även den som är säker på sig själv kan obekymrat  ta tag i vingen och njutningsfullt gnaga. Om drottning Margarethe vid en middag ätit kycklingen med fingrarna hade ingen ifrågasatt hennes bordsskick. Att bryta en norm beroende på vem och hur man gör det kan både vara ett tecken på dålig fostran eller precis tvärtom.  Den gamla historien om den unge löjtnanten som var ute och red med grevinnan hoppar fram ur minnet. Löjtnantens häst släppte en rejäl fis och löjtnanten illande röd i huvudet stammar fram till grevinnan "förlåt, förlåt mig så hemskt mycket! Varpå grevinnan svarar, det gör inget- jag troddde det var hästen.

  En annan paralell är att våga dricka enkla men goda viner t.ex. de Bourgogner som för hade appelationen "Passe tout grains" men som numera helt genialt benäms Grand Ordinaire, storslaget vanlig, och vad är det

  Men tillbaks till sitt kissandet. Den som föraktfullt kallar andra sitt kissare måste vara oerhört rädd för att framstå som omanlig och väldigt osäker på sig själv.

  Jag har inget problem med att erkänna att jag för det mesta sitter ner när jag går på toa, man prickar rätt, att få vila benen en stund är väldigt skönt och så kan man alltid passa på att göra en nr 2. också. Jag har inget emot att svepa en stor GT men ett glas rosé smakar vid rätt tillfälle väldigt gott och genom att våga erkänna dessa mina sidor kan jag med föraktfull min titta ner på alla som försöker hävda sig genom att säga sittkissare, är man välutrustad så är man...

Etiketter

Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons