Ämne Dubbelstöten

 • Pensionärer och barnfamiljer drabbas värst av dubbelstöten

  Anders Johansson Om momsen på restaurang och arbetsgivaravgifterna för unga fördubblas, efter valet i höst kommer pensionärer och barnfamiljer att vara de största förlorarna. Visita driver kampanjen dubbelstöten (fördubblad moms på restaurangmat och fördubblad arbetsgivaravgift för unga) och berättar om hur mycket branschen kommer att förlora, men de verkar ha missat vilka som är de verkligt stora förlorarna.

  Pensionärer

  Pensionärerna får högre matkostnader när mat som serveras på äldreboenden och vårdhem får fördubblad moms. De får dessutom sämre omhändertagande eftersom vårdgivarna inte har råd att anställa lika många unga när arbetsgivaravgifterna fördubblas. Pensionärerna som redan har fått allt lägre pensioner ska nu drabbas av en dubbelstöt. Ska de som arbetat och slitit inte ens få äta serverad mat till ett rimligt pris och ska de inte få den service och uppmärksamhet som de behöver på ålderns höst?

  Barnfamiljer

  Det finns barnfamiljer som knappt har råd att ens ibland bjuda sina barn på snabbmatsrestaurang. En dubbelstöt kommer att göra det ännu dyrare att gå på restaurang vilket leder till en ökad segregering mellan rika och fattiga familjer. Är det rättvist att vissa barn ska växa upp utan att ha möjlighet till det rika kulturarv som restaurangbesök representerar.

  Det blir ännu mer problematiskt för tonårsfamiljen som får stora problem att hitta sommarjobb och extrajobb till sina tonåringar. På grund av fördubblade arbetsgivaravgifter för ungdomar kommer just din son eller dotter inte att kunna få något sommarjobb framöver. Dubbelstöten slår direkt mot medelklassfamiljen och låginkomstfamiljen. 

  Så här orättvist vill inte jag ha Sverige i framtiden.

Etiketter

Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons