Ämne Finanskrisen

 • Ni får inte se min trädgård på TV-men många vill visa upp sig

  David Kallós Tidigare i våras blev jag kontaktad om min Trädgård kunde filmas för årets säsong  av programmet "Trädgårdstoppen". Det är ett program jag inte sett, jag hade huvudet fullt med annat, och de skulle ju komma någon gång i juli så visst kom ni när ni är i Skåne svarade jag snällt. Efterhand har de ringt mig med frågor om trädgårdens historia och bett om en skiss och diverse annat bakgrunds material. Datumet för inspelningen har också närmat sig.

  I förra veckan ligger det i brevlådan ett brev från den ansvariga, lite blaj, blaj om hur trevligt det skall bli och så med diverse överslätande formuleringar bes vi skriva på ett medverkande avtal.

  Ett av de första styckena slår fast att man skall stå till produktionens förfogande hela inspelningsdagen, sedan att ingen ersättning utgår, sedan skall man avsäga sig alla materiella och inmateriella rättigheter för det som spelas in och så sekretes om avtalet och hur tvister skall avgöras.

  Om någon skriver om mig och jag är osäker på om reportern fattat rätt ber jag att få läsa manus, här skulle jag och mitt hem filmas en hel dag och jag skulle inte ha ett smack att säga till om hur jag framställs och hur materialet används.

  Och detta utan ersättning, vilket iof sig inte är huvudsaken, men ändå, alltså bokstavligen ett slavkontrakt.

  Jag skrev som ni förstår inte under. Man kan gärna få skildra min trädgård även om jag inte får betalt, men då måste jag tycka det är kul och ett surt kontrakt tog bort all glädje denna gång.

  När jag kollat upp programmet lite mer och ser vilka som medverkat i tidigare säsonger och jag vet att andra filmas i år så fattar jag inte hur de kunnat gå med på vilkoren. Det måste bero på att antingen är de så mediekåta och fåfänga att de gör vad som helst, eller så är man bara så smickrad över att bli uppmärksammad att man tappar omdömet.

  Om jag skulle vara med i Wipe out, Big Brother, Paradise Hotell eller något sådant förstår jag att man får acceptera att man framställs i en roll eller som en karaktär skild från ens verkliga jag, ger man sig in i leken får man leken tåla.

  Idag kunde man i tidningen läsa att forskning visat att många idag inte förstår begrepp som ränta och procent. Pensionssystem och banklån är obegripligt för många och regeringen anlitar PR byråer för att presentera budgeten.

  Hänger detta ihop med TV program om min trädgård, på något sätt tycker jag det, och det hänger också ihop med hur vi möter våra kunder, vi vet inte varför folk gör ett val, vi vet inte om de förstår att de gör ett val och dess innebörder, men alla vill vara med i svängen och alla vill äta kakan.

  Det svängde bättre förr....

 • Ingen kris här inte

  Trots den finansiella oron som ligger tung över de flesta länder och branscher finns det tecken som tyder på ljusare tider. En undersökning från BNP Parisbas Real Estate visar att investeringarna i hotellbranschen ökade med 29 % under första halvan av 2011 jämfört med samma period 2010. Resultaten gäller visserligen de fem största marknaderna, Frankrike, Tyskland, Italien, Spanien och Storbritannien men måste ändå ses som positivt. Framför allt är det intressant att se ökningar i både Spanien och Italien, två länder som annars oftast nämns i mindre smickrande sammanhang – länder som snart kan ställas inför stora utmaningar om den finansiella krisen sprider sig vidare.


  Positiva tecken som vi får ta till oss när höstmörkret förstärks av en allt dystrare utsikt över den ekonomiska situationen i stort.


  Vi får fortsätta att leta efter ljusglimtar och inte gräva ner oss allt för mycket i skuldmyllan.

 • Skatteverket gör en höna av en fjäder

  David Kallós TT kablar ut nyheten att det "nya" fusket på krogen är att ge gästerna gamla kvitton.

  Men vilket möda för ingenting. Det kräver att nästan alla gäster är lika många och köper det samma.

  Nu skall det fuskas här, jag har sparat ett gäng gamla kvitton, hoppas de inte ser att datumet är fel, nu gäller det.

  Nu skall vi se jag behöver ett kvitto med först 2 glas champagne, sedan en drajja och det skall vara en 6:a. och så en mineralvatten och en 4:a malt whiskey, Bruccladish Waves.

  jaha och så 2x 6 ostron, en toast skagen och en tomatsallad. Och så en flaska Chablis.

  Varmrätten går lätt för alla åt älgen och vilka trista typer de drack Amarone.

  3 kvällens dessert och en osttallrik. 3 glas rivesaltes och ett glas Tawny 20 årig.

  2 dubbla espresso, 2 cappucino 3 tryfflar och ett glas Gourmel cognac 10 carat

  och så därpå 2 gin och tonic.

  Nähä, nu har jag suttit här och bläddrat i en halvtimme, gästerna är skitsura att de inte fått notan. Snart har jag väl hittat en likadan nota

Etiketter

Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons