Ämne Flyg

  • Utsläppstaket hotar miljön?

    Den 5 oktober kom en motion till riksdagen att höja utsläppstaket för Arlanda flygplats. Det här är en följetong som pågått i flera år nu. Redan i början på 2007 var Arlanda uppe i utsläppstaket för 2011 [DN]. Nu är det så dags igen. I motionen från Edward Riedl (M) till riksdagen står följande att läsa: ”Arlanda är av stor betydelse för hela landet och därför är det oerhört viktigt att få rimliga och moderna spelregler i konkurrensen med andra flygplatser av samma storlek”.


    Jag gillar att riksdagen lägger in ett höjande av utsläppstaket för Arlanda i begreppet ”Moderna spelregler”. Även Handelskammaren har varit aktiv i debatten. I en artikel från 2010 skriver Lotta Andersson med rubriken: ”Arlandas utsläppstak hotar näringslivet och miljön”. Jag undrar förstås hur ett utsläppstak vars roll är att reglera hur mycket koldioxid som får släppas ut, hotar, miljön? Jag måste missat något.


    Kanske borde politiker och Handelskammaren kalla åtgärden för vad den är och inte känna behovet för avledande manövrar? Det blir inte bättre för att du sminkar grisen, jag tror många av oss känner igen den ändå, även om den har mascara.

Etiketter

Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons