Ämne Gästartiklar

 • Hotellen har blivit för snåla mot gästerna

  Anders Johansson Många hotell jag har bott på den senaste tiden har en sak gemensamt. De har missat detaljer som är viktiga för gästen. Jag har en klar uppfattning om att hotellens huvudtjänst är att tillhandahålla en plats för sömn och återhämtning samt möjlighet att sköta sin hygien. Det låter väldigt basalt och lite tråkigt, så det kanske är just därför ingen hotellchef riktigt bryr sig. Självklart kan tjänstens innehåll variera i både kvalitet och service. Vandrarhem och lyxhotell har ju samma huvudtjänst men levererar lite olika innehåll.

  En sak som jag irriterar mig mest på av allt är att badhandduken i alla kategorier av hotell verkar vara mest utsatt i hotellens besparingsprogram. Badhandduken har blivit allt mindre och allt tunnare genom åren. Det snålas dessutom med antalet handdukar på hotell i alla stjärnklasser, möjligen med undantag för lyxhotellen.

  I Sverige får man bara en normalstor handduk och en liten badhandduk per person. Diskriminerande mot kvinnor som gärna vill ha en handduk för händerna, en för håret och en för kroppen. Vissa bra hotell lägger dessutom handdukarna på sängen för att markera att varje gäst för ett set med handdukar. Personligt? Nja, det blir väl lite vandrarhem över det hela. Många hotell snålar även in på tvål och schampo. Flaskorna blir allt mindre och tvålen av allt sämre kvalitet. Ännu sämre är en ensam tvålautomat med alltför parfymerad tvål. Jag förstår att många tar med eget schampo och egen tvål.

  En annan sak som är irriterande är att täckena verkar bli mindre och tunnare. Med lite tur finns det i alla fall två kuddar per person, dock är de antingen väldigt hårda eller helt uttjänta och sladdriga.

  Ett normalt hotellrum kostar på veckodagar mellan 1200 och 1800 kr på de flesta håll i landet. I storstäderna betydligt mer om efterfrågan är hög. För detta borde hotellen kunna ha råd att ge gästen bra badhanddukar, hyfsad kvalitet på schampo och två samt en skön bädd. Är det inte det som gästen i första hand betalar för?

Etiketter

Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons