Ämne Hilton

  • Ingen tror på Hilton

    Anders Johansson Hilton försöker ta poäng som moralens väktare när man förra måndagen annonserade att de kommer att fasa ut porrfilmerna på hotellen allteftersom kontrakten med ägarna/franchisetagarna förnyas. Hilton är långt ifrån först av de internationella hotellkedjorna. Här i Norden är det vanligare med porrfria hotell än de som erbjuder porrfilm, bl.a. är det porrfritt på de båda största hotellkedjorna Scandic och Nordic Choice Hotels samt på en mängd fristående hotell.

    Den troliga bakgrunden till att det just nu blir porrfritt på Hilton är att intäkterna från betal-TV, där porrfilmen stod för 90 % av tittandet, har sjukit som en sten de senaste åren. Frågan om hotellet ska tillhandahålla porrfilm eller inte via TV:n på gästrummen har alltid varit ett brännande ämne och för de allra flesta hotell fick pengarna styra moralen. Porrfilmerna finansierade i princip hela TV-systemet. Nu när ingen längre betalar för att se porrfilm kan hotellen utan problem hålla en hög moral.

    Jag tror dock inte att de flesta hotell har skaffat sig en bättre moral idag än de hade tidigare. Idag tillhandahåller hotellen en allt snabbare uppkoppling till Internet som i många fall dessutom är gratis. Den lämpar sig alldeles utmärkt för att titta på film. Vilken typ av film får ni räkna ut själva.

Etiketter

Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons