Ämne Hotell

 • Det näst intill perfekta hotellrummet

  Anders Johansson Idag söndag sitter jag och jobbar i ett hotellrum i London. Det är det näst intill perfekta enkelrummet.

  Först av allt så fungerar gratis wifi perfekt. Bandbredden är så bra att det är lätt att ladda ner filer och att uppdatera appar. Rummet har en bred säng (150 cm) och den är placerad från kortväggen (badrummet) rakt ut i rummet i riktning mot fönsterväggen. Fönstren är välisolerade. Inget ljud hörs från gatan. Gardinerna är perfekta för mörkläggning.

  Vid ena sidan av fönstret finns en kombination av en sekretär och en bokhylla med plats för att jobba och en vridbar TV i bokhyllan ovanför. Sekretären är placerad vid fönstret så att man kan se ut när man sitter och arbetar. Skrivbordsstolen är mycket bekväm. Det finns en utmärkt arbetsbelysning, en radio och både glas och vattenkokare. Radion är på när man kommer in i rummet. Väldigt trevlig med lite musik från en riktig radiokanal istället för att TV:n är på med en opersonlig hälsning. Det finns ett riktigt tjockt och bra anteckningsblock. På andra sidan mot fönstret finns en skön fåtölj med en bra läslampa. Perfekt för att se på TV om man inte gör det från sängen.

  Sängen är väldigt bekväm. Bra täcke, två kuddar och extra kuddar i en låda under sängen. Bästa läslamporna vid en säng jag har sett på länge. Två lediga el-uttag på var sida om sängen. Skulle dock gärna ha haft ett USB-uttag eller ett europeiskt el-uttag också. Luftkonditioneringen är tyst och lätt att justera. Belysningen i rummet är perfekt och lite dämpad för att få en skön känsla i rummet. Färgsättningen i rummet är tidlös med trä och jordfärger. En vägg har en tapet i vitt med svarta skisser på byggnader, djur och personer från ett typiskt brittiskt imperium. Tavlor som ser ut att vara utvalda för just det här rummet. Det är verkligen trivsamt att vara i hotellrummet.

  Garderoben är liten men har gott om hängare. Kylskåp med vatten och mjölk till kaffe/te. Kassafack i hyfsad höjd så att man inte behöver krypa på golvet.

  Badrummet är litet men väl planerat. Regndusch och handdusch. Smart upphängning av stora badhanddukar på utsidan av duschdörren i glas. Stor imfri spegel med ovanligt bra belysning. Saknar dock lite bättre avställningsyta för toalettartiklar. Vattnet stannar i duschen och rinner inte ut på golvet.

  Rummet har allt detta på bara 18 kvm utan att kännas trångt. Frukostpåse med yoghurt, frukt och juice hänger varje morgon på dörren. Dessutom ingår 60 min gratis telefonsamtal per dag från hotellrummets telefon till Europa och USA. Det finns flera restauranger i hotellet och ett skönt häng i lobby och bar om man inte vill vara i hotellrummet.

  Jag kan verkligen rekommendera hotellrummen och hela hotellet The Hoxton Holborn i London.

 • Perfekt långhelg i New York

  Anders Johansson Upplevelsen av en storstad blir väldigt olika beroende på vilken stadsdel man besöker. Jag har precis spenderat en långhelg i New York och hunnit se många olika stadsdelar.

  Boendet på The New York EDITION (Madison och 24 gatan) var fantastiskt bra. Vi hade ett hörnrum på våning 38 med utsikt mot East River och mot södra Manhattan. Det märks att Ian Schrager har stått för koncept och design och att Marriott säkerställt att alla bekvämligheter finns i hotellrummet. Rummet gick i tidlösa ljusa färger. Självklart finns eluttag vid sängen, men även två USB-uttag för att ladda mobiler och plattor. Sängen är huvudattraktionen och underbart skön under alla fyra nätterna. Badrummet har regndusch och handdusch. Spegeln har inbyggd belysning som lyser upp ansiktet. Handdukarna är stora och de mjukaste jag har upplevt. Rummen har även en soffa med ett lite högre bord för arbete och måltider. TV:n är extra stor och har ett vridbart väggfäste. Perfekt mörkläggning, temperatur och tystnad. Hissarna är utrustade med ett nytt system. Med nyckelkortet väljer man vilken våning man ska till och får ofta en direkthiss till sin hotellvåning. Hotellets lobbybar är livlig med en lite yngre publik. Guldbaren och restaurangen är lite lugnare.

  Runt hotellet finns många bra restauranger och kaféer. För att hitta rätt ställen använder jag alltid Foursquare. Alla som inte har minst 9 (av 10) i betyg får inte besök av mig. Hotellet lyckades få bord åt oss på annars fullbokade Upland (nya amerikanska köket) och ABC Kitchen (Jean-Georges Vongerichtens trendiga restaurang för det nya amerikanska köket). Vi hittade även till Birch Coffee som serverade riktigt bra kaffe.

  Om man undviker Times Square ger New York ett riktigt propert intryck. Det är välstädat och tryggt. Utbudet är fantastiskt i allt från restauranger till shopping med mängder med nya koncept som i New York har ett skyltfönster mot hela världen. I år kommer närmare 60 miljoner besökare från hela världen till New York. Du borde vara en av dem för att hålla dig uppdaterad om vad som händer i världen.

 • Bli en skickligare revenue manager

  Anders Johansson Det blir en spännande höst för alla revenue managers i Sverige. Sommaren har varit bra på många destinationer och de goda tiderna lär fortsatta under hösten. Hyfsad fart på ekonomin i Sverige och en svag svensk krona som lockar fritidsresenärer att besöka Sverige. Det lär bli fullt upp för alla revenue managers.

  Stanna upp för ett ögonblick och fundera på hur du ska vidareutveckla dina kunskaper för att bli ännu skickligare i ditt jobb. Det finns några bra tillfällen till detta på hemmaplan under hösten och i början på nästa år.

  Revenue Forum

  Först ut är Revenue Forum som hålls i Stockholm måndag den 14 september, i Göteborg tisdag den 15 september och i Köpenhamn onsdag den 16 september. Programmet börjar kl 14:30 och du får lyssna på Ulrich Pillau från Hetras, Michael McCartan från Duetto och Erik Tengen for Oaky. Det bästa av allt är att träffa alla kollegor i branschen och utbyta erfarenheter.

  Anmälan sker på Revenue Forum

  Hotel Market Seminars

  Tisdag den 12 januari 2016 är det dags för Hotel Market Seminars för tredje året. Första året samlades 125 personer, andra året 200 personer och i år hoppas vi på ännu fler. Hotel Market Seminars arrangeras av Annemarie Gubanski och mig. Vi lovar att programmet kommer att bli ännu mer spännande än tidigare år och även tilltala försäljnings- och marknadschefer samt hotellchefer och hotelldirektörer.

  Anmälan sker på Hotel Market Seminars

 • Bluffboende i Booking.com?

  Anders Johansson Aftonbladet berättar om att en svensk man bokat ett hotell (snarare lägenhet) i London på Booking.com som visade sig vara en bluff. Boendet fanns helt enkelt inte när gästen anlände. Grannarna berättade dessutom att flera andra verkade ha gått på samma bluff. Booking.com har idag även boenden i lägenheter, troligen som ett direkt svar på Airbnb, så det skulle kunna vara så att grannarna inte kände till att lägenhetsinnehavaren hyr ut sin lägenhet. Lägenheter är också ibland lite krångligare att få tillgång till eftersom man måste ha kontakt med lägenhetsinnehavaren. Det kan vara så att Booking.com inte gjort något fel.

  Det är första gången vi i Sverige hör talas om att en av de stora hotellbokningskanalerna har falska hotell i sitt utbud. Booking.com har över 690 000 boenden i sitt utbud, så det kan tyckas att det kanske inte är så förvånande att det smugit sig in ett och annat falskt hotell i samlingen. I själva verket är det en skandal. Den första frågan alla funderar över är om Booking.com överhuvudtaget kontrollerar att boendet finns. I det här fallet verkar det aldrig ha skett någon kontroll alternativt att någon anställd på Booking.com är inblandad i fusket. Den andra frågan är om Bookings regler för leverans av boendet till den som bokat är tillräckligt tydliga. Just i det här fallet svarar Booking att boendet själva meddelat att man inte längre hyr ut sitt boende. Tyvärr har detta gjorts för sent och några bokningar har hunnit bekräftas.

  I den här typen av fall borde det vara krismöte i Bookings högsta ledning. Bara ett litet frö av misstänksamhet att boendet som presenteras inte finns i verkligheten kommer att påverka tillväxten i antal bokningar. Några av de potentiella hotellgästerna väljer att boka via andra kanaler.

  Nu tror jag att Booking redan har en lösning på gång som innebär ännu bättre kontroll av alla boenden för att säkerställa att alla är tillgängliga när det kan bokas. Booking lär har fortsatt framgång och kommer på sikt att bli en allvarlig konkurrent till bl.a. de stora hotellkedjorna framförallt i sitt erbjudande kring marknadsföring, revenue management och distribution av hotellrummen. För små hotell blir Booking ett prisvärt alternativ jämfört med distribution via de traditionella vägarna.

Etiketter

Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons