Annons

Inspiration och food hopping i Slakthusområdet

zoom Magnus Nilsson Katja Seerup Clausen
Magnus Nilsson Katja Seerup Clausen
NYHETER. Stockholm European Capital of Gastronomy 2023 bjuder in till föreläsningar av kända matprofiler och efterföljande fest för branschen.
Annons

Hur ska vi kommunicera Stockholms unika värden och hur får vi unga att välja restaurangbranschen? Det är fokus på framtiden när Stockholm European Capital of Gastronomy 2023 i samarbete med bland andra Visita Stockholm bjuder in till eventet Taste of the future den 13 november i Slakthusområdet.

– Syftet är att stärka kunskaperna om hållbar gastronomi och förmågan att möta framtidens branschutmaningar så att Stockholm utvecklas som hållbar gastronomisk destination, säger Charlotta Ranert, projektledare för Stockholm European Capital of Gastronomy.

Magnus Nilsson inledningstalar

Taste of the future vänder sig till alla som arbetar inom Stockholms restaurangbransch och besöksnäring med fokus på måltidsturism. Programmet inkluderar talare både från Sverige och destinationer utomlands. Inledningstalar gör Magnus Nilsson, som tidigare drev tvåstjärniga Fäviken och numera är ekologisk äppelodlare i Skåne samt generaldirektör för the Food Planet Prize.

Efter tre timmar av inspirerande föreläsningar och nätverkande, blir det efterföljande fest och food hopping i Slakthusområdet. Bland annat håller Solen, Hosoi och Restaurangakademien öppet denna kväll, berättar Charlotta Ranert.

– Det är ett unikt event där det ges möjlighet att både lära och nätverka. Prislappen på 599 kronor för både inspiration och food hopping bör inte avskräcka någon.

Är det någon programpunkt som du skulle vilja lyfta fram lite extra?

– Jag gläder mig speciellt åt att välkomna Katja Seerup Clausen från Köpenhamn som under ett antal år arbetat på Alchemist, Köpenhamns mest omtalade tvåstjärniga krog. Nu är hon festivalchef på Copenhagen Cooking, en matfestival med över 100 000 besökare. På eventet kommer hon att berätta om vikten av strategiska samarbeten och kraften i att jobba tillsammans för att bygga en gastronomisk destination, säger Charlotta Ranert.

Här kan du anmäla dig till eventet.