Ämne Krogkritik

  • Konstiga ord på matsedel och i Butik del 3

    David Kallós Det verkar som många kollegor i branchen har svårt för att kalla saker vid deras rätta namn eller så tror man att det blir finare om man kallar saker något lite vid sidan om. På en matsedel såg jag rätten "Rå- Hackat oxinnanlår med  tempererad äggula, kapris, picklade betor, färskriven pepparrot och lök från, jag har glömt gårdsnamnet".  Eftersom jag bara har smarta läsare så kallar ni denna rätt precis som jag helt enkelt råbiff med tillbehör.

    I konsekvens med ett annat  ofog på matsedlar tänkte jag nästa gång jag går till en korvkiosk säga, "Skulle jag kunna få lite räkemulsion till min korv med mos?" Då kanske korvgubben säger, "Tyvärr räkemulsionen är slut, går det bra med gurkemulsion istället?

    Emulsion låter inte ens gott. Majonnäs är gott. Ok alla emulsioner är inte majonnäs, men "Gravad Lax med hovmästarsås" låter också det godare än Gravad lax med senapsemulsion. Om gästen hade blivit dålig av laxen hade det på nyspråk väl blivit. Jag åt er lax med senapsemulsion igår. Emulsionen orsakade konvulsioner hela natten.

    För mig räcker det att spy galla över dumheter

Etiketter

Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons