Ämne Krogvakter

  • Vi är lättlurade- men kanske snygga

    David Kallós Sydsvenskan skriver om att en nattklubb skall öppna i Köpenhamn  där bara "snygga" gäster är välkomna och hänvisar till Politiken som källa. Nyheten har spritt sig i svensk media te.x. skriver City och Kvällsposten om det idag. I artikeln citeras ägaren Morten Olsen, ett namn som borde få en att undra, och han berättar att fyra värdar skall granska gästerna om två  av dem tycker gästen är snygg blir den insläppt.

    När jag läste det tyckte jag det lät hel dumt, men danskar är ju tossiga. Helgdagar är nyhetstorka och skall vi vara ännu fördomsfullare så var väl alla danska journalister bakfulla. Men Politiken kollade ändå historien, som fanns någon timme på deras hemsida, innan den skulle hamna i papperstidningen och ja allt var en bluff, rent påhitt. Och det kan man läsa om här. Pressrealesen om öppningen var undertecknad  Kim Larsen. Om Kim Larsen och Morten Olsen skulle öppna nattklubb ihop vore det en sensation. Kim Larsen är väl inte direkt snygg heller. Men det knäppa är att en notis på Politikens hemsida snabbt sprider sig och att de svenska medierna helt okritiskt sprider historien och när detta skrivs har Sydsvenskan inte plockat bort eller dementerat sin nyhet. Imorgon har säkert historien spritt sig till Stockholmstidningarna, men ni vet sanningen.

    Sedan är det intressanta att vi så lätt accepterar tanken på en nattklubb där de med fel utseende sorteras bort. Och vi bör också tänka efter på vilka andra knasiga grunder gäster som vill ha kul inte tillåts komma i gemenskapen.  En snygg klubbägare kan också vara en fuling.

Etiketter

Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons