Ämne Läsplatta

  • Studenter föredrar elektroniska böcker

    Anders Johansson En fjärdedel av studenter i college i USA har idag en läsplatta. Förra året var det bara sju procent. Årets undersökning, som gjorts av Harris Interactive, baseras på 1206 studenter visar också att sex av tio studenter föredrar elektroniska böcker istället för tryckta böcker. 63 % tror att läsplattor helt har ersatt tryckta böcker inom fem år. Apple lanserade nyligen ett verktyg för böcker som fungerar alldeles utmärkt för textböcker som traditionellt används i undervisningen på college och universitet.

    Nästan 30 % av alla vuxna amerikaner har antingen en läsplatta eller en e-bokläsare. Siffran är dubbelt så hög jämfört med för ett år sedan. I takt med att konsumenten lär sig att använda läsplattor och e-bokläsare samtidigt som tekiken förbättras kommer alltfler att köpa elektroniska böcker istället för tryckta böcker. Med den senaste versionen av Ipad blir läsupplevelsen bättre än i de flesta böcker. Skärmupplösningen är så bra att ögat knappt kan se förbättringen utan förstoringsglas.

    Det är en vanesak att läsa en bok på läsplatta eller e-bokläsare. Det går fort att vänja sig och nu vill i alla fall inte jag gå tillbaka till den traditionella boken. Den störsa fördelen är att alltid ha med sig hela eller i vart fall en stor del av sitt bibliotek av böcker, tidskrifter och rapporter i sin läsplatta.

    Ni som fortfarande föredrar en bok (läs: äldre generationer) får räkna med att i framtiden betala ett högre pris och sannolikt även vänta lite längre på att boken publiceras. Bokhandlarna kommer att försvinna, så antingen får ni köpa boken på Internet eller leta i antikvariaten.

Etiketter

Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons