Ämne Lantmännen

  • Borta bra men hemma bäst- och en liten knuff i sidan med armbågen på Gustav S.

    David Kallós På TV ser vi reklamen där Lantmännens grodd skall garantera bra mat. Vi får veta att Gårdskycklingen kommer från 46 Kronfågel gårdar. Kronfågel själva säger att kyckling är deras passion och att de vill producera världens bästa kyckling

    I dagens Aftonblad finns en artikel om att 160000 av de 77 miljoner kycklingar som föds upp I Sverige dör under transporten till slakt. De samlas ihop av en maskin för den sista färden. Hur många som dör på transporten till gården från kläckeriet och under själva uppfödningen framgår inte av artikeln.

    Detta är exempel på hur räligt det är med industriell uppfödning och vad pressade priser leder till. Och vi behöver egentligen inte läsa om det i tidningen för vi vet nog alla att det är så, och ändå när vi står vid kyldisken och skall ha något till middag så är det lätt att ta en kyckling. Och när vi skall ha ett stort sällskap till lunch på restaurangen, kycklingfilé är ett säkert kort.

    Om vi nu var för sig inte har kraften att orka reagera, någon med större medvetenhet borde ta tag i det, kan inte någon stor aktör i branschen bojkotta kyckling?

Etiketter

Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons