Ämne London

 • Norden på WTM i London

  Anders Johansson De nordiska länderna är representerade med montrar på World Travel Market (WTM), som är den stora rese- och turistmässan som hålls i London i november varje år. Jag fick intrycket att det pågick en hel del diskussioner med potentiella arrangörer hos alla de nordiska utställarna. Här är några bilder på hur montrarna ser ut.

  Några av de nordiska länderna har tydliga budskap. ”Cool” Danmark, Norway ”powered by nature”,

   ”Inspired by” Iceland. Finland och Sverige är inte lika tydliga.

  Jo, man kan önska att man var i Finland eller bara Visit Sweden. Det är säkert omöjligt för alla i svensk turistnäring att komma överens om en gemensam slogan, så då blir det ingen alls. Otydlig positionering är aldrig bra så här finns det mer att göra.

 • Det näst intill perfekta hotellrummet

  Anders Johansson Idag söndag sitter jag och jobbar i ett hotellrum i London. Det är det näst intill perfekta enkelrummet.

  Först av allt så fungerar gratis wifi perfekt. Bandbredden är så bra att det är lätt att ladda ner filer och att uppdatera appar. Rummet har en bred säng (150 cm) och den är placerad från kortväggen (badrummet) rakt ut i rummet i riktning mot fönsterväggen. Fönstren är välisolerade. Inget ljud hörs från gatan. Gardinerna är perfekta för mörkläggning.

  Vid ena sidan av fönstret finns en kombination av en sekretär och en bokhylla med plats för att jobba och en vridbar TV i bokhyllan ovanför. Sekretären är placerad vid fönstret så att man kan se ut när man sitter och arbetar. Skrivbordsstolen är mycket bekväm. Det finns en utmärkt arbetsbelysning, en radio och både glas och vattenkokare. Radion är på när man kommer in i rummet. Väldigt trevlig med lite musik från en riktig radiokanal istället för att TV:n är på med en opersonlig hälsning. Det finns ett riktigt tjockt och bra anteckningsblock. På andra sidan mot fönstret finns en skön fåtölj med en bra läslampa. Perfekt för att se på TV om man inte gör det från sängen.

  Sängen är väldigt bekväm. Bra täcke, två kuddar och extra kuddar i en låda under sängen. Bästa läslamporna vid en säng jag har sett på länge. Två lediga el-uttag på var sida om sängen. Skulle dock gärna ha haft ett USB-uttag eller ett europeiskt el-uttag också. Luftkonditioneringen är tyst och lätt att justera. Belysningen i rummet är perfekt och lite dämpad för att få en skön känsla i rummet. Färgsättningen i rummet är tidlös med trä och jordfärger. En vägg har en tapet i vitt med svarta skisser på byggnader, djur och personer från ett typiskt brittiskt imperium. Tavlor som ser ut att vara utvalda för just det här rummet. Det är verkligen trivsamt att vara i hotellrummet.

  Garderoben är liten men har gott om hängare. Kylskåp med vatten och mjölk till kaffe/te. Kassafack i hyfsad höjd så att man inte behöver krypa på golvet.

  Badrummet är litet men väl planerat. Regndusch och handdusch. Smart upphängning av stora badhanddukar på utsidan av duschdörren i glas. Stor imfri spegel med ovanligt bra belysning. Saknar dock lite bättre avställningsyta för toalettartiklar. Vattnet stannar i duschen och rinner inte ut på golvet.

  Rummet har allt detta på bara 18 kvm utan att kännas trångt. Frukostpåse med yoghurt, frukt och juice hänger varje morgon på dörren. Dessutom ingår 60 min gratis telefonsamtal per dag från hotellrummets telefon till Europa och USA. Det finns flera restauranger i hotellet och ett skönt häng i lobby och bar om man inte vill vara i hotellrummet.

  Jag kan verkligen rekommendera hotellrummen och hela hotellet The Hoxton Holborn i London.

Etiketter

Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons