Ämne Medier

 • Podcast

  Gustav Stenbeck Under semestern ändras mitt konsumtionsbeteende av media. Dels är jag oftast utomlands, vilket innebär sämre åtkomst till WiFi - dels är jag inte så intresserad av de senaste nyheterna då de oftast är ganska ointressanta på sommaren. Exempel från Expressens första sida...

  Det innebär att jag hela tiden hittar ny spännande underground media, i år måste jag slå ett slag för podcasten.

  Jag har ägnat bilresor åt att lyssna på Filip & Fredrik eller på Alex Schulman & Sigge Eklund.

  Jag har vid ett tillfälle fått stanna bilen för att jag utgjorde en trafikfara pga en våldsam skratt-attack!

  Tiden som kan läggas på utläggningar och analyser är helt annorlunda i en podcast än vad den är i radio. I radio finns det också ett nästan tvångsmässigt behov att lägga in musik i sändningen. Oftast är det ganska dåligt. Ytterligare en anledning att jag lyssnar på sommarpratarna som podcast - "Pga upphovsrtättsliga skäl är musiken förkortad" - är Music to my ears. För i ärlighetens namn, är jag egentligen intresserad av Anjas musiksmak? Eller vilka låtar som Elsa Billgren spelar i sitt (briljanta) sommarprat.

  Tillbaka till poängen.

  Ämnen som avhandlas är:

  * Prata/inte prata med en taxichaufför
  * Hur funkar det om du syns på storbildsschärmen på fotbollsmatcher
  * Vill man äta barnbeck?
  * Hur ser Martin Björks Instagram-beteende ut?
  * Varför är moderna Papparazzis som Nemo och Jocki-Boy från Kungarna av Tylösand?

  Alex Schulmans fullkomligt utlämnande beteende är underbart, denna man som jag ägnat så mycket tid i min ungdom att inte gilla har fullkomligen vunnit över mig. Blandningen av intellektuell prosa med utlämnande ämnen leder alltid till briljanta diskussioner med Sigge Eklund som på krakteristiskt släpande manér låter lagom ointresserad av allt som avhandlas. Dynamiken dem två emellan är strålande!

  Filip & Fredrik kör i 130 i vanlig ordning. Däremot så är det intressant att se en viss maktförskjutning dem två emellan. Jag minns mycket väl att Fredrik Virtanen satte fingret på deras relation för ca 10 år sedan. Han sade att om Filip & Fredrik var Wham! skulle Filip vara Andrew Ridgeley (och Fredrik följaktligen George Michael).

  Filip har nu i podcastens förlovade land tagit ett steg ut från skuggan och är drivande i deras diskussioner. Detta leder till att Filip & Fredrik nu är bättre än någonsin!

  Podcasts finns i iTunes (har ni inte en iPhone/iPad/iPod så går det säkert att få ner det via någon hemsida).

 • Norska smörbristen världsberömd

  Senaste dagarna har nyheterna här hemma rapporterat om den norska smörbristen som lett till att smör säljs på Internetauktioner för över 1 000 kr kilot. En nyhet som internationella medier nu snappat upp och skriver om. The Huffington Post skriver "You guys, this is an emergency. Norway is running out of butter." Även Reuters, The Telegraph och The Foreigner har rapporterat om nyheten som återrapporterats av mängder av bloggar jorden runt. Så, även en brist kan alltså leda till berömmelse!

  Stor skuld till smörbristen är tydligen att LCHF-dieten slagit stort. Smörförsäljningen gick upp 20% i oktober och 30% i november.

  Källa/läs mer: The Huffington Post

Etiketter

Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons