Ämne Restaurang

 • Bra restaurang allt viktigare

  Bloggkollegan Anders har helt rätt i sitt ifrågasättande av nyhetsvärdet i de artiklar som uttrycker tvivel om hotellbranschens prissättning nu och i framtiden. Detta har funnits med länge och kommer att fortsätta så framöver. Det är helt enkelt en del av strategisk hotelldrift och bör ses som en positiv faktor för alla, inte minst gästerna. Nu får man i allt större utsträckning betala för den upplevelse man vill ha och de tjänster man önskar.


  För det är ju upplevelsen som är viktig och att priset motsvarar den upplevelsen man får.


  Därför är det inte helt överraskande att en studie från konsultbolaget HVS visar att bra restauranger (som bidrar till helhetsupplevelsen) är en allt viktigare del av ett lyckat hotellkoncept. Den tiden är förbi när mediokra restauranger räcker för att skapa en bra hotellprodukt.


  Studien belyser främst det viktiga boutique-segmentet, som blir allt viktigare världen över, och betonar vikten av att inkludera riktigt bra restaurang- och barfaciliteter som blir en destination i sig. Det är här det finns möjligheter att skapa förutsättningar för lojala gäster som återkommer och sprider informationen.


  Personerna bakom studien tror att vi kommer att få se starkare kopplingar mellan den här typen av hotell och kreativa restauratörer. Förutom att restaurangerna ofta blir väldigt lönsamma blir det också ett enastående marknadsföringsverktyg för hotellet.

Etiketter

Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons