Ämne Robert de Niro

  • Vem kastar första stenen

    David Kallós Ni som läser denna  blogg ofta kan inte undgått att jag rätt ofta drar paralleler med cykel sport. Idag tillkännagavs att amerikanenTyler Hamilton som jag framförallt minns för hur han med brutet nyckelben och axeln hängande tappert trampade vidare i ett minnesvärt Tour de France, fråntagits sin Guldmedalj från OS i Athen 2004 då han erkännt att han var dopad.

    Guldet ges istället till ryssen Viatcheslav Ekimov och silvret till Tylers landsman Bobby Julich. Men det intressanta är att Bobby Julich och Tyler bägge tillhörde kretsen kring US- Postal laget som ,även om ingen då åkte fast, alla antas ha dopat sig inklusive storstjärnan Lance Armstrong. Min personliga gissning är att de andra i OS loppet var lika dopade som Tyler och därmed resultatet på sitt sätt var rättvist. Men Tyler har erkännt. Ett rimligare beslut hade varit att frånta Tyler Hamilton segern, men låtit de andra behålla silver och brons istället för att lyfta dem i resultat listan, skall vi bara vänta på nästa erkännande, men grejen är att det finns en åtta års regel så även om de andra nu också erkänner doping kommer deras resultat inte ändras.

    Sydsvenskan har i sommar kört en artikel serie där den granskar krogbranschen i Malmö/ Lund med välskrivna reportage. Vi har kunnat läsa om svartjobb och utnyttjande av folk på en krog kring Möllan i Malmö, Malmös krogkungar har korats  och deras verksamheter framställs som seriösa. Men inget är väl svart- vitt. Den krögare som tar med ett varuprov vin med hem till middagen eller "lånar" en liter mjölk från firman är i ena ändan av en skala som  i andra ändan har grov kriminalitet.  Men var gränsen går för vad som är acceptabelt  är förstås en individuell bedömning.

    Dessutom de som tar ifrån Tyler Hamilton medaljen, det internationella cykelförbundet och IOC är ju också en snygg samling korrumperade mutkolvar. Vem har rätten att döma?

Etiketter

Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons