Ämne Servering

 • I fablernas värld

  David Kallós Vissa saker kanske man inte skall skriva, det som kommer nedan skulle ju kunna handla om de som omger mig, men ändå...

  När jag för flera årtionden sedan började jobba som kock var ett skämt som cirkulerade i köken- Nämn tre olika flockdjur?

  Fast jag börjar med en berättelse.

  En liten pojke går in i en kohage. I ängens andra ände går korna.En ko är på väg bort för att slicka på en saltsten, en annan dricker vatten ur ett gammalt badkar, en ko betar, en annan idisslar och en råmar. Kon som druckit ur badkaret tittar upp mot pojken, hon tror kanske han har något gott. Lite lojt går hon över ängen fram mot pojken. Ett par andra kor följer efter men stannar en bit bort och glor. Kon och pojken tittar på var andra och bägge väntar på att den andra skall ta ett initiativ. De andra korna bara står.

  En ung man går in på en restaurang, längst in står servitriserna, en är på väg ut för att röka en cigg, en annan dricker kaffe ur en gammal mugg med blekt mönster på, en äter en smörgås och en tuggar tugggummi och en skickar SMS. Servitrisen sätter ned kaffemuggen och går fram mot den unge mannen, kanske är han en man kan få dricks av. Ett par andra går efter en bit men stannar och slötittar. Servitrisen och den unge mannen växlar blickar och väntar på att den andra skall ta initiativet. De andra servitriserna bara står.

  Hur var nu det gamla köksskämtet.

  Nämn tre sorters flockdjur? Kor, får och servitriser!

  Tiden går sanningen består.

Etiketter

Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons