Ämne Skivarps Gästgivaregård

 • Nytt försök med booking.com - deras tunga byråkrati skadar oss.

  Just nu snurrar livet på i en fart som är vanlig under högsäsongen. Jag skickar försenad statistik till SCB, mailar svar till gäster, laddar bilder och borstar tänderna - samtidigt! Mitt liv just nu.
   
  För några år sedan avbröt vi samarbetet med booking.com eftersom vi tröttnade på att inte kunna svara de gäster som lämnade omdömen efter sin vistelse här.
  Vi vill gärna bemöta med vilka förändringar vi gör och vi vill gärna tacka våra gäster. Nu har man gjort det möjligt på booking.com så vi bestämde oss för att testa igen. 
   
  I mitten av juni så tog vi ny kontakt och eftersom det gått några år sedan sist så har det hänt lite på både restaurangsidan och hotellsidan. Vi har fått fler rum, vi har profilerat oss mer på matsidan och vi har ändrat öppettider. Inget märkvärdigt men väl så viktigt för våra gäster att veta innan de anländer för att undvika missförstånd.
   
  Fel information resulterar i en taskig start på vår relation.
   
  17 juni mailade vi en kontaktperson på booking.com. Vi får ju inte ändra text utan att den har granskats av booking. Hon skulle ta tag i våra ändringar på en gång. Men hon drog på semester i 5 veckor och ingen annan kunde gå in på hennes mail. Vi skickade ny info via deras extranet på engelska och på svenska, 4 ggr. Vi har ringt säkert 30 gånger och varje gång får en ny stackare på deras support mig på halsen, för jag börjar bli irriterad. Jag började twittra med de, då blev det helts plötsligt offentligt och det började röra liiiite på sig. De lovade, och lovade men ingen action överhuvudtaget.
   
  Det är ju inte booking.com som får omdömen, det är vi och en start där vi får förklara den felaktiga informationen som gästen fått kräver en hel del extra för att relationen ska bli god.
   
  Idag, den 13 juli, 4 veckor senare får jag besked om att våra öppettider har ändrats. Men bara på engelska, på svenska är den fortfarande felaktig. Man har också medvetet tagit bort information att köket stänger 1 timme tidigare. Jag får samtidigt veta att den textändring om vår anläggning som vi försökt få publicerad med rätt innehåll i 4 veckor inte godkänns, vad som är fel säger man dock inte men jag måste skriva en ny och skicka in igen. Detta är en sjuk byråkrati som skadar oss som kund. men min erfarenhet är att booking.com inte ser oss som kund.
   
  Hur löser vi detta utan att allt adrenalin och energi ska gå åt till att få en jättekoloss till bokningsoperatör att förstå att detta är viktigt, även för de små familjeägda hotellen? Kanske ännu viktigare då vi är så beroende av att våra få 15 rum ska fyllas under en kort period på sommarsäsongen.
   
  Jo, vi mailar ut den korrekta informationen till alla våra gäster samtidigt som vi fortfarande betalar full provision till booking.com som inte vill godkänna den information som vi som hotellägare önskar meddela våra gäster. 
   
  Ja, vi får en hel del bokningar via booking.com och det vet de, men desto viktigare att gästen som är slutkund får korrekt information, det borde ju vara av största intresse även för en så stor organisation som denna. Nu åker jag väl ännu längre ner på listan för att jag går ut med mina synpunkter. 
   
   
 • Vi färdigställer, vi odlar och vi laddar!

  Jeanette Bohman Tidigare i år berättade jag om våra nysatsningar här på gården, egna odlingar, hönsgård och nya hotellrum. Så, hur gick det då? Jodå, sakerna faller på plats sakta men säkert.

  Vi är i full gång med att färdigställa 2 av de 3 nya hotellrummen, det är bara lite detaljer kvar så ska de vara fullt uthyrningsbara. Men det är ju detaljerna som kan vara det viktiga. Det 3:e rummet hoppas vi står klart i början av juli, men saker och ting går inte alltid som man tänkt sig. Försening orsakad av bl a myndighetstrassel i början av projektet men så ska man inte glömma att gamla hus ofta bjuder på lite överraskningar och med 300 år på nacken så är detta inget undantag! Men snart är vi stolta ägare av 15 hotellrum. Stolt ja, det är jag, vi kom hit till ett slitet hus med 9 hotellrum utan dusch eller wc, snart har vi 15 rum varav 9 med egen dusch & wc!

  Grönsakerna då som vi skulle odla, hur gick det med dem? Jo, som ni vet så är alla frön nerputtade i jorden och vi har vattnat, rensat ogräs, pratat med de små växterna som börjar krypa upp ur jorden. Det är fint att se, framförallt de gigantiska rädisorna i gult, vitt och rött som växer i överflöd! Vad gör man av ett överflöd av rädisor? Strimlar, picklar, river och steker!

  Babyspenaten börjar också bli gigantisk och i överflöd, men det gör inget för det är både gott och tacksamt att servera. Sen väntar jag med spänning på massor med annat men framförallt så hoppas jag att kronärtskockorna sätter lite mer fart, men de behöver nog mer värme än vad denna försommar erbjudit. Men vi ska inte glömma de 3 raderna av jättefin blandsallat som över en natt blev ett skrovmål till de 100-tals snigeljävlarna! Nu har jag straffat dom genom att erbjuda ölbad i massor av pet-flaskor…..

  Örtträdgården växer som aldrig förr!

  Currytimjan

  Timjanblommor

  Hönsgården då? Nja, vi kommer nog inte i mål med det i år. Hönshuset finns, men det ska isoleras, sättas fönster och målas samt att staket och stängsel behövs. Tiden räcker nog inte till det vilket är riktigt synd för visst hade det varit trevligt med egenplockade ägg till frukostgästerna eller en knallgul äggula på vår egna bookmaker med renrostbiff! För att inte tala om sällskapet till gästerna på uteserveringen. Nåja, vi tar det när vi hinner!

  Vår very swedish bookmaker med hembakat surdegsbröd, egenodlad sallat (som inte ska ätas av sniglar), hemslagen dijonmajjo, egenodlade rädisor och persilja, rosastekt renrostbiff och en köpt äggula!

  Men mitt i alla dessa projekt så drar jag på mig en ledsjukdom som gjort vintern lite krånglig. Ni vet när huvet vill mer än kroppen klarar så blir det lätt en konflikt med sig själv. Halvtidssjukskrivning när man driver verksamhet är verkligen inte enkelt, men det har varit tvunget och nu tror jag att den värsta delen snart är över och jag kan återgå till normal arbetstid, vilket har bekräftats av läkare, tester och prover idag! Det är också en nödvändighet nu när säsongen drar igång, då behövs alla händer alla timmar.

  Vi färdigställer, vi odlar och vi laddar för sommarsäsongen och hoppas den blir superbra!

  Olivträdet

  Citronträdet

 • Härodlat är målet!

  Jeanette Bohman Det är ju inte bara att stoppa ner lite frön i marken bara för att man vill ha lite grönsaker. Men nästan....

  Nu har vi med hjälp av områdets hustomte Bertil jordfräsat ett helt nytt trädgårdsland. Hustomtar är bra, de liksom bara finns där och grejar med allt möjligt närhelst det behövs som mest. Inte sällan vaknar vi av att någon går lös med trimmer runt hela trädgården för att ta väck allt det där som inte behövs, ogräset. Då är fina farbor Bertil i farten! Fin farbror med mycket energi och stort hjärta!

  Nu har vi iallafall stoppat frön i jorden, massor med frön av alla de slag. Rädisor, betor och morötter i flera färger. sockerärtor, spenat, sallat, brysselkål, massor med squash och massor med de speciella som ger de goda squashblommorna i mängder. Jag är dock lite extra nyfiken på hur kronärtskockorna kommer att ta sig - om de tar sig bra så blir det mycket av den varan på menyn under sensommaren.....

  Varför gör vi det här? Jo, det kallas att testa och försöka, strunta i det man misslyckas med och gå vidare med det man lyckas med. Med andra ord så är detta ett jättekul experiment för att se: Vilka sorter växer bra? Jag tippar att sallat, sockerärtor och squash kommer att växa så det knakar! Morötterna kommer bli ätna av någon äcklig mask, likaså betorna. Fortfarande nyfiken på kronärtskockan! Men framförallt - att ha möjligheten att odla giftfritt, tillaga det i vårt eget kök och servera till våra gäster!

  Vilka eländiga skadedjur kommer att finna en fin boplats? Sniglar, sniglar, sniglar. De älskar Skåne. Mina egna hundar är portade där eftersom deras stora hobby är att gräva. Grönsakstjuvar kanske tittar fram till sensommaren. Får bjuda in de på en fika då.....

  Hur mycket mäktar vi med själva? Jag verkligen älskar att leka lite lantbrukare. De senaste 12 åren har jag inte gett mig själv tiden till det, våra odlingar har varit väldigt sparsamma och bestått mest av örter. Jag vill verkligen göra detta och ser fram emot att få utforma vår meny utifrån vad som kan skördas från landet. Jag är dock ingen lantbrukare och har svårt att hålla mina krukväxter hemma vid liv, så en utmaning. Ja.

  Mitt halvdagspass är till ända (andra halvan ska jag kurera mina onda leder) och jag inviger den nya altanen med ett fantastiskt glas vitt!

 • Stolt Expressenstoft

  Under åren som vi varit ägare till Skivarps Gästgivaregård så har det väl varit på toppar och dalar, men vi har alltid haft en god relation med de lokala medierna. De brukar ringa några gånger om året för att höra om det "händer något". Nu händer det väl kanske inte så mycket här ute på landet men vi har våra matevent och mattraditioner!


  Idag skriver Expressens matbilaga Mitt kök 5 helsidor om Skånes största mattradition - Gåsamiddagarna, och det är Skivarps Gästgivaregård som gäller för hela slanten.


  Vill ni veta vem vi är, var vi finns och vad vi gör - köp bilagan!


  Tradition, envishet, entreprenörskap och kreativitet i ett och samma recept blir den bästa grytan!


  Jag är just nu en hyfsat stolt och mallig kock och ägare till en av Skånes äldsta gästgivaregårdar!

Etiketter

Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons