Ämne Spanien

 • A Dirty mind is a joy forever.

  David Kallós Gårdagen var på flera plan rätt så stressig. Men så tar jag upp en säkert smaklös spansk jordgubbe, och just denna jordgubbe var "gubbigare" än vanligt.

  Och då fick man fnittra och skratta en stund och allt kändes därefter mycket lättare.

 • Miljöledning = Pengar in!

  Läste precis en rapport (gratis registrering för att se rapporten) från Cornell University, School of Hotel Administration där de tittar på kopplingen miljöledningen enligt ISO 14001 och försäljning i hotell i Spanien.


  Författarna av rapporten tittade på över 2000 oberoende hotell och analyserade skillnaden mellan hotellen som var certifierade enligt 14001 och de som inte var det.


  Överlag visade de certifierade hotellen ett starkare EBITDA än sina ocertifierade motsvarigheter. Hotell i stads- eller strandlägen hade en betydligt starkade försäljning tack vare sin miljöcertifiering.


  I summeringen konstaterar rapportförfattarna att gängse uppfattning är att miljöledningsprogram minskar lönsamheten när sådana program, i detta fall, visade rala motsatsen!


  Så alla hotell som står i valet och kvalet. Miljöledning lönar sig! Behöver ni hjälp att komma igång får ni gärna ta kontakt med mig så ger jag alla tips och råd jag kan bistå med! 

Etiketter

Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons