Ämne Sponsring

  • Invigning av julbelysning på Oxford Street

    Anders Johansson Av en ren slump råkade jag hamna mitt i invigningen av julbeslysningen på Oxford Street i London i förrgår.  Det är snart dags att inviga julbelysningen i Stockholm, så det var bäst att stanna för att se om det fanns något att lära från London. Här är mina observationer.

    Oxford Street är avstängd från Oxford Circus och västerut. En stor scen är uppbyggd på ena sidan ungefär mitt på den avstängda sträckan. Med jämna mellanrum har flera gigantiska storbildsskärmar placerats ut, så att så många som möjligt ska kunna följa vad som händer på scenen. Där på scenen finns West Ends borgmästare som håller ett kort tal. Sedan kommer flera artister och uppträder. Sist i raden kommer Robbie Williams till allas jubel och sjunger sin senaste hit som ligger etta på Englands topplistor. Så tänds julbelysningen över Oxford Street. Den är givetvis sponsrad och i år är det Marmite som sponsrar.

    Invigningen av julbelysningen i Stockholm är inte ett lika stort evenemang än. Tänk om man kunde stänga av en gata som normalt har mycket trafik, bygga en scen och låta våra stora artister från Stockholm uppträda samt låta den som sponsrar julbelysningen få synas ordentligt. Vi behöver julbelysning i det mörka november/december i Stockholm för att göra det lite trevligare. Här är några bilder från Oxford Street som kan inspirera.

Etiketter

Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons