Ämne Städning

  • Lortsverige

    Anders Johansson Hur är det med städningen? Just nu när vintern i södra Sverige i princip är över gäller det gamla ordspråket: Det som göms i snö kommer upp i tö. Det ser allt annat än inbjudande ut även om säkert vårstädningen är i full gång i många kommuner runt om i södra Sverige.

    Ett perfekt första intryck för din gäst är ditt ansvar - inte kommunens eller någon annans. Kommunen arbetar i sin egen takt och har i de flesta fall inte en tanke på att uppgiften är att skapa fina intryck för turister. Det behövs snabbt en rejäl vårstädning för att inte alla turister ska få fel intryck av Sverige. Om alla hjälps åt kommer det att både gå snabbt och bli väldigt snyggt och städat. Alla som driver hotell eller vandrarhem skulle kunna ta lite extra ansvar för sina närmaste omgivningar. Besökarens första intryck av hotellet eller vandrarhemmet påverkas i hög grad av hur det ser ut utanför. Undersökningar från Cornell University visar att de hotell som har välstädat utanför har högre intäkt per rum än hotell som har dåligt städat. Det finns pengar att tjäna på att hålla ordning.

    Det räcker självklart inte att städa utomhus en gång på våren. Omgivningarna måste hållas hela och rena året om. Städkvalitén måste öka inom alla områden inte bara i och utanför den egna anläggningen. Även flyg, tåg, tunnelbana och bussar måste vara välstädade, både utanpå och inuti. Allt borde vara så välstädat att du alltid skulle kunna ta en högupplöst bild till din webbplats för att marknadsföra ditt företag.

    I år räknar World Tourism Organization att antal ankommande turister ökar med 3-4 % till en miljard. Sveriges andel är fortfarande väldigt liten. Svensk besöksnäring har stora ambitioner att växa. Målet var att fördubbla turismen till 2020 innan en justering av målen i veckan. För att lyckas även med det lägre målet måste alla destinationer vara tipptopp hela tiden. Det hänger på dig, för det offentliga har varken kunskap eller tillräckliga resurser.

Etiketter

Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons