Ämne Supermarco

 • Fru Söderström Fru Och Lilla.. De tvättar sig i Ramlösa Jordgubb Lime, Ramlösa Jordgu...

  David Kallós Jag har tidigare skrivit hur glad jag är att bo i Södra Sverige där det inte så ofta är snö och så är det nära till Europa.

  Lördagen innan jul, alltså den 22 for jag och min vän Jesper iväg från Lund, vi åkte vid halv tio på förmiddagen, och strax efter tio var vi på Fiskerihavngade 3 vid Sydhavnen i Köpenhamn. Kvarteren är charmigt små ruffiga och i kanalen intill bor folk på fantastiska husbåtar. Men vi skulle till Supermarco, det är en gross för Italienska godsaker där både privatpersoner, restauranger och affärer handlar in. Man blir överväldigad av utbudet.Jag började plocka på mig, ett kul eko vin från Sardinien kostade 150 dkr för tre flaskor. Ett mer exklusivt från samma ö hamnade också i min kundvagn, de små söta flaskorna med färdigblandad Campari, Cynar, Kronärtskockspuré, Ionia och Mokambo kaffe, salciccia, små oliver, fikonmarmelad, en oval fiskstekpanna, Baffo D'Oro öl för 6:- flaskan, i den  manuella disken skar de upp skivor av en fanastisk mortadella och öste upp nygjord pesto, de gav mig underbart bröd och ett knippe av helt magiska små salamisar. Jag har glömt nämna massor av det andra som sardellerna. oljan och kaprisen. Om man la till en tia vid kassan fick man en kopp urstark espresso, en söt bulle i plastpåse och en liten juice, alltså en genuin frukost.

  Fisketorvets köpgalleria är precis intill så på Fötex kunde vi komplettera med billig öl( 24 burkar Kronenbourg 95:-), bra Cahorvin på extrapris, julmedisterpölse, Christiansö sill, dansk rödkål, jödekager( danska julkakor med socker och kanel och det betyder jude-kakor), flödebolller och annat som förgyller tillvaron. I bageriet köpte vi dansk wienerlängd och rugbröd. Det blev ingen sprit på Fötex för Jesper ville till Bottleshop på vägen hem.

  Det komiska var att vin, öl, sprit kostade mer på Bottleshop än på Fötex, eller för den delen Bilka eller Netto. Bottleshop ligger bekvämt till vid brofästet,knökfullt på parkeringen, personalen talar svenska och ingen avgift på svenska betalkort. Priserna jämförs med systembolaget så då är det ju ett fynd, men två minuters längre körning så finns det billigare alkohol och mer att välja på.

  Tre timmar efter att vi kört var tillbaks i Lund igen, passagen över bron kostar med brobiss 115 tur och retur, intjänat på ett flak öl, och de där hemma blev glada för wienerbröd till kaffet.

  Men nu efter helgerna är man lite däst och som skrivit ovanför hade jag köpt en flaska "Cynar", den Italienska bittern gjord på kronärtskocka. Den gör både nytta och är god och både godare och med mer nytta för magen är att dricka den med sodavatten . Så när vi var och handlade på Citygross tänkte jag köpa ett par flaskor sodavatten. Det fanns oändliga varianter av smaksatt mineralvatten, tonic och Schweppes mix för mojito och annat. Men ingen soda!!!! På ICA och Coop Forum samma sak, inget sodavatten. Hur skall en gentleman dricka sin whiskeysoda ? Hur skall man blanda en Tom Collins till frun? Soda har den där lilla sältan och var ju precis som Tonic en medicin. Ramlösa är ingen soda.

  Det får helt enkelt bli en ny resa över sundet där finns inte bara Citronvand utan även soda

  Ritch ratch filibombom

Etiketter

Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons