Ämne Taxi

 • Svenska bilar sämst i Europa

  När jag varit runt och pratat miljö (jag började i branschen kring millenieskiftet när jag arbetade på Greenpeace) så har jag ofta tagit upp att svenska bilar är bland de sämsta i Europa, på miljö.


  Jag har till och med gått snäppet längre och sagt att svenska bilar är sämst i Europa. Det har nämligen undersökning på undersökning visat. Nu har dock Sverige verkligen börjat rycka upp sig.


  Enligt undersökningsföretaget JATO, återgivet av Sveriges Radio, så står Sverige för största uppryckningen i Europa och är numer bara på en delad sistaplats med Schweiz och Tyskland. Portugal toppar ligan och har redan nu i princip tagit utsläppsmålen för biltrafiken 2015.


  I Sverige envisas vi dessutom med att använda en dieselblandning som inte finns i resten av Europa. Det är bara Sverige som använder den. Mer miljövänlig tänker de flesta, men faktum är att den svenska (MK1) dieseln har svavel inblandat och miljöfördelarna med att gå över till EU-standard är många.


  Så i detta fall är det svenska miljöundret en myt. När det gäller bilar och de drivmedel vi tankar med finns det stora utrymmen för förbättringar!

Etiketter

Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons