Ämne Tillgänglighet

 • Tillgänglighetsdagar

  Gustav Stenbeck I förrgår och igår var jag på Funkas Tillgänglighetsdagar. Ett väldigt kul event, som handlar om hur vi gör smarta lösningar för full tillgänglighet. Funka lever som de lär och hade ett event som simultantolkade talarna till text, teckenspråk och svenska/engelska. Texttolkningen var inte svårast när vi hade engelska talare utan när Difi från Norska västlandet kom på besök. Nynorsk är en utmaning för de flesta...

  Något som jag snabbt fått insikt i är att tillgänglighetsanpassning inte ska handla om att skapa två separata lösningar, det borde handla om universell utformning. Detta är ett begrepp som verkligen tilltalar mig!

  I det samhälle vi lever idag ser vi lätt universell utformning som ett måste och något tråkigt och nödvändigt, men om vi ska leta efter sexiga IT-lösningar någonstans i Sverige så är detta område ett bra ställe att börja!

  På Nordic Choice kommer vi ta ett än tydligare grepp kring frågorna nu. Universell utformning har alltid varit viktigt för oss när vi utformar våra hotell, men nu ska vi bli ännu bättre. Vi ska vidga begreppen och vi ska visa än tydligare vad vi står för i dessa frågor.

  Det löpande arbetet med detta kommer jag även täcka på min blogg framöver, då dessa frågor nu ingår i mitt ansvarsområde. Det finns en tydlig logik i att sätta ihop ansvaret för säkerhet, hållbarhet och tillgänglighet i samma portfölj och jag ser fram mot att täcka frågorna som en helhet.

  Nyfiken grön har alltså fått en vidare betydelse. Kul!

Etiketter

Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons