Ämne Toaletter

 • Ja da -godt man

  David Kallós Jag är glad för att kunna se dansk TV. Den nya säsongen av "Borgen" har hittills varit strålande. Den har dessutom väckt flera intressanta debatter i grannlandet bl.a om prostitution, svinuppfödning och bröstcancer. På dr.dk kan man se alla avsnitt. Men de är inte textade på svenska. Förvånansvärt många bekanta förstår faktiskt inte danskan utan väntar tills serien kommer på svensk TV. De väntar på något gott.

  Dansk TV2  hade häromdagen ett intressant inslag på nyheterna. Forskning visar att det är mer bakterier på damtoaletterna än på herrtoaletterna på restauranger och klubbar. Damtoaletterna kan vid en första anblick verka renare än herrarnas, men skenet bedrar.

  Ett par orsaker angavs och jag återger ett urval:

  Damerna sitter ner både när de gör nr1 och nr2, då vidrörs sitsen, man spjärnar emot mot väggen då man reser sig samt vidrör toapappershållaren oftare.

  Damer undviker att prutta offentligt och gör då detta på toa med medföljande bakteriespridning.

  Många damer är duktiga på att lägga papper på sitsen etc. för att undvika att vidröra det ena och andra, med samma logik vill de inte vidröra spolknappen och låter därför bli att spola och bakterier sprids.

  Damerna gör en massa annat på toa, byter mensskydd, sminkar sig och medför därför handväskor med därav följande kontaminering och besöket tar dessutom längre tid vilket både sprider bakterier och ökar risken för att bli smittad.

  Par som har sex på toa väljer oftast damtoaletten.

  Jag är som sagt glad att kunna följa danska medier och därmed få viktiga nyheter.

Etiketter

Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons