Ämne Tom Sjöstedt

 • Bocuse d'or...

  Stefan Ekengren Har precis lämnat prisutdelningen för den svenska uttagningen till bocuse d'or... Adam Dahlberg drog det längsta strået och kommer representera Sverige i tävlingen... Nivån på uttagningstävlingen hade enligt Mathias Dahlgren varit den högsta sedan starten och i den konkurrensen så stod Adam ut som den starkaste... Stort grattis till Adam Och grymt jobbat resten av killarna... Jag har ju varit nära Tom under arbetet med rätterna så ja förstår vilken kraft som har behövt läggas ner bara till det här... Grattis och lycka till!!!

 • Toms gös till Bocuse d´or uttagningen....

  Efter mycket träning så var det i måndags och tisdags dags för dom fyra som deltar i den svenska Bocuse d´or att visa vad dom går för.
  Min gode vän Tom var först ut i måndags morse...
  Här är hans rätt baserad på gös och blåmusslor:
  Bilden togs vid sista provupplagningen sent i söndags kväll...
  Tema: Moules mariniere med inslag av saffran, tomat och bröd
  Gösen fylls med tomat och bakas i persiljeolja, toppas med ett brödflarn med ett fyrkantigt utskuret utrymme i mitten där pilgrimsmusselcreme och fänkålscrudité avslutar.
  Pilgrimsmussla rullas i en "matta" av tärnat gösslag, pilgrimsmussla, cironskal och alger, toppas med "Poppat" gösskinn och maltopulver smaksatt med persilja.
  Rotselleriblommor som ändrades och blev vita vid den "riktiga" upplagningen på måndagsmorgonen...
  En liten terrine av blåmuslor och fänkål med saffran, lindag i pujolök, toppad med en härlig morot från Ugglarp.
  Vit morot byggd med lökringfylld med lökcreme toppad med en brödkorg fylld med syrade tomater och rödlök.
  Vid bordet lades en vinpocherad blåmussla fylld med hack från musselkoket mitt på tallriken tillsammans med blåmusselsåsen...
  Ser bra ut!!!!
 • Provätning med Tom...

  Stefan Ekengren Vi har just synat Toms näst sista upplagning till bocuse uttagningen på måndag... Efter några provsmakningar börjar vi bli jäkligt nöjda... Jag blir galet förvånad om han inte tar hem det... :-) På tisdag kväll har ni bilder på fiskrätten här på bloggen... 20110615-145230.jpg

Etiketter

Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons