Ämne Tour de France

 • Köra aktivt eller passivt

  David Kallós Jag har som alltid vid den här tiden på året abstinensbesvär, det beror inte på att jag hällt i mig en massa lådvin varje kväll, av olika skäl har det inte blivit så mycket med det. Tour de France är slut. 3 veckors idrottsglädje framför Tv:n är förbi. Fotbolls EM är det bara fjolllor som följer, OS har vissa höjdpunkter, men vad är en OS medalj mot att vinna en Pyrenée etapp.

  I år segrade Bradley Wiggins överlägset. Som förste britt. Bradley har polisonger så man får anta att när han är ledig och tar av cykeltröjan så åker Ben Sherman skjortan på och det diggas tidig reggae och ska för hela slanten. När han cyklar går det inte i baktakt, men fritiden gör det nog. Som parentes det är rätt kul att de tidiga skinhead och nutida mer mods aktiga ska fan, alltid blir så glada och diggar loss till Millie Small, vad sjunger hon om och att grabbar dansar i grupp är inte så "grabbigt"?

  Bland Tour de France fanatiker är en vanlig åsikt att visst var Bradley en solklar vinnare, men att hans triumf var lite tråkig. Bradley vann de två tempo etapperna helt överlägset, den ledningen försvarade han i bergen. Hans starka lag hindrade andra från att kunna sticka iväg och de kontrollerade alla tänkbara utmannare. Det anses vackrare eller det inte bara anses, det är stiligare, när ledaren utmanar sina motståndare och man ser den gula ledartröjan ensam komma upp mot en bergstopp och efter kommer fullständigt knäckta  utmanare med död blick och krossade drömmar.

  Igår talade jag med en bransh kollega, utifrån små medel har han sålt snabbmat så han till sist tjänade riktigt bra, men alla betraktade honom bara som en av mängden kurdiska, persiska, albanska, falafel, pizza, kebab, torghandlare, svartjobbande, fuskande företagare, eller det var hans syn på sig själv. Så han startar en "riktig" restaurang som serverar vid borden och har vinlista och påkostad inredning.

  Den är dålig och går uselt, hans gamla snabbmatsställe har i hans frånvaro tappat stinget och publiken flyttat.Pengarna är borta. Han vill sälja finkrogen, men ingen vill köpa den.

  Bradley Wiggins körde klokt och vann Tour de France överlägset, ändå är de som inte vill erkänna honom som en "riktig" vinnare. Och i vår bransch är de som bara vill mäta framgång i postiva omdömen i DI, White Guide poäng och sådant. Men det är den som avverkat Touren på kortast tid som vinner, till slut är det bara sekunder som räknas.

  Detta inlägg bevisar en sak till, de som inte fattar tror cykling bara är en sport, men vi som förstått vet att det handlar om livet...

Etiketter

Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons