Ämne Vilt

 • Vilda veckor i köket

  Adrenalinet har liksom dragit sig tillbaka idag efter gårdagens kick. Premiären av våra viltveckor drog vi igång med en 10-rätters avsmakningsmeny. Under dagen fick jag svettas lagom i köket för att förbereda det sista inför kvällen som vi helt reserverat till detta event och det var nästintill fullbokat. Sånt gillar vi här ute på landet!


  Under kvällen avnjöts allt från löjrom, mandelpotatisbakelser, ärtcapuccino, kantarellbomb, älgnoisetter med fikon, blåbärspannacotta med choklasmulor, palsternackschips och rådjurssadel med tillhörande vin som vi rekommenderade. Aningen svettigt och med en adrenalinhalt som heter duga fick jag ut alla rätter till alla gäster på 3 timmar - jag tycker jag var rätt så duktig då, eller kanske heter det fokuserad och koncentrerad....


  Under mycket prat och skratt så rullade i princip gästerna ut till bilen eller upp till hotellrummet för de var garanterat mätta, och många väldigt glada! Det var ett härligt event.


  Det roligaste var nog den kvarglömda menyn som vi hittade i morse där alla rätterna hade betygsatts vid bordet. Inte helt förvånad så fick älgnoisetterna med fikon och karamelliserad smålök och en rödvinsreduktion en tia! Kantarellbomben var även den en klar favorit! (bild)   

Etiketter

Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons