Ämne Vit Sparris

  • Vit Sparris...

    Nu skalas det sparris för fulla muggar ute på anläggningarna, alla menyer innehåller flera rätter med sparris...

    Står på Ulfsunda och skalar, här kör vi en rätt med ostkräm, sparrisskott, stekt bröd och blommor...

    Jag kokar sparris på lite olika sätt just här i dag kokar jag traditionellt med vatten, mycket salt, citron och socker.

    Sparrisen ska vara krispig men klar, absolut inte för kort kokt, den ska vara pecis genom... Låter den kyla ner snabbt i isvatten, tar upp, låter koklagen svalna och lägger sedan ner sparrisen i lagen för att dra vidare...

    Det är också gott att göra en lag med äppeljuice, citron, salt och socker, i vacpåse och ånga sparrisen i lagen i påsen, ner med påsarna i isvatten och kyl snabbt... Testa och gör olika, det traditionella är alltid gott men det skadar inte att fundera vidare...

    Sparrisen skalad och uppbunden...


    Låt inte sparrisen ligga för länge i isvattnet, bara precis tills den är kall, ta upp och vänta på att lagen ska bli kall också...Rätten med ostkräm, sparrisskott, stekt bröd och blommor...

     

Etiketter

Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons