Ämne feedback

 • 90 års erfarenhet - det är respekt!

  Vi har full rulle med gåsamiddagarna här på gästgivaregården. Så här års brukar jag till slut drömma att jag själv är en gås eller nåt annat (o)roligt med tanke på att jag steker ca ett halvt ton gäss på 3 veckor....måtte inte ugnen strejka nu!


  För ett par år sedan så klev jag upp tidigt för att hinna med att stoppa in ett gäng fåglar i ugnen, tänkte att jag får ta hand om mig själv efter det, lite frukost, lite dusch osv innan övriga personalen skulle dyka upp. Dagen gick, fullt ös på hela gården, gäster kom hungriga och gick mätta och belåtna, jag stod mestadels av dagen vid min plats - i köket, tittade väl ut en och annan gång för att fylla på kaffemuggen eller is i vattenkannan....så när då kvällen är över, köket städat, personalen har gått hem så tänker jag att det vore skönt med en dusch till innan kudden kallar - men ack så förvånad jag blir när jag ser mig själv i spegeln för där under den vita kockrocken så sticker den röda kragen upp på min knallröda sidenpyjamas! Den där första duschen blev bara till en tanke...och ingen nämnde detta under hela dagen, inte ens personalen i baren.....kul de hade va!


  Ja, så kan det gå i november - jobba, sova, jobba, sova, och visst blir man trött och stresströskeln sjunker - DÅ är det underbart med den positiva feedback som kommer in till mig i köket. Idag kom den bästa någonsin.


  Den manliga gästen som sitter där ute i restaurangen med sin fru, 20 minuter innan vi öppnat för att vara säker på att komma i tid. Han firar sin 90-årsdag och ska göra det med en gåsamiddag på gästgivaregården, en middag med tradition på tallriken. De beställer svartsoppa.


  Mannen är väldigt tydlig med att påpeka att han minsann är bonde och vet hur en svartsoppa ska smaka. Ja, då blir man ju lite nervös. 90-åringen smakar, äter lite till och äter upp allt i soppskålen.


  - Det var den bästa svartsoppa jag ätit i hela mitt liv! säger 90-åringen när han är klar.


  Jag sträcker på mig för bättre betyg kan jag knappast få.


  90 års erfarenhet - det är respekt det!


  (Ps. För er som vill ha mitt recept på världens bästa svartsoppa så finns receptet i Expressens matbilaga Mittkök den 9 nov. Lycka till)

Etiketter

Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons