Ämne framtidstro

 • På CES ser du framtiden

  Anders Johansson I veckan pågår CES (Consumer Electronics Show) i Las Vegas. Där visar alla stora som små företag upp sina senaste innovationer. Många kommer att totalt förändra hotellens möjligheter att ta betalt i framtiden.

  • 4G (nästa generations mobiltelefoni) kommer framöver att användas även för röstsamtal och nu kommer telefonerna som stödjer det nya formatet. Snabbare mobil uppkoppling = den sista dödsstöten för den fasta telefonen i hotellrummet
  • TV. Nu när i princip alla hotell har platt-TV i sina hotellrum är det dags för nästa teknikskifte. Tillverkarna visar TV-apparater med ännu bättre bildkvalitet som så småningom kommer att bli standard. Den största förändringen är dock innehållet i TV:n som i framtiden kommer i allt större utsträckning från Internet. Ett annat område är styrningen av TV:n med t.ex. röstkommandon istället för fjärrkontroll
  • Läsplattor, mobiler och bärbara datorer blir tunnare, lättare och mer kraftfulla. Hotellgästen kommer att förutsätta att det finns bra uppkoppling till Internet på hotellet. I en nyligen genomförd undersökning anser 77% av affärsresenärerna att fri trådlös uppkoppling är viktig för valet av hotell.

  Utvecklingen går snabbt och kraven från affärsresenärerna ökar. Det kanske är i år det är dags att åka till HITEC som är hotellens egen teknologimässa. I år hålls den i Baltimore veckan efter midsommar.

Etiketter

Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons