Ämne idiot

 • Se upp Sverige, del 2

  David Kallós Idag fortsätter Aftonbladet, som jag igår bloggade om, med hemska berättelser om matsnusket, folk skriver in egna upplevelser från butiker som att deras son  på -80 talet tvättade filkiga wienerkorvar.

  Christian 40 ser på fotot svårt plågad ut och han berättar att han för två år sedan blev sjuk av en Skagenröra med utgånget datum. Rebecka vittnar om skandalen att hon är ett pucko, förlåt, hon hade köpt en Pucko med utgånget datum förra hösten. Allt detta är med på listan över de 142 butiker i landet där sådan hemskt hänt som att de sålt Snickers med utgånget datum eller att fiskhandlaren inte haft innehållsdeklaration på butikens nykokta soppa.

  Men nu kan vi protestera, man kan på Aftonbladets hemsida skriva på mot matsnusket. Jag är så upprörd att jag under mina alter egon, Nisse Bajskorv, Olle Köttbulle ,Kejsar Napoleon den sjunde, CJ Hierta, och Doris Croissant de Luxe redan protesterat fem ggr.  I morgon kommer Aftonbladet ha rubriken 10000- tals svenskar vill ha  stopp på matsnusket.

  Rötmånaden är inte här ännu, regnet faller, men nyhetstorkan kom tidigt.

 • Oberoende Vem

  David Kallós Som företagare är man ännu  mer utsatt för pestiga telefonförsäljare än vad man är hemma, hemma kan man ju också anmäla att man vill slippa, men den rätten har man inte på samma sätt på jobbet.

  En speciellt ihärdig grupp är de som ringer, hej vi kan hjälpa dig med företagets försäkringsskydd, vi är en oberoende försäkringsmäklare som kostnadsfritt hjälper dig.

  Igår var det dags igen...

  Jag ställde då min försåtliga fråga..Men om det är gratis, vem betalar er. Ja vi får provision av försäkringsbolagen. Jaha, så ju mer försäkringar ni säljer mig desto mer får ni betalt. Ja lite grovt sagt kan man uttrycka det så...Har ni samma summa från alla bolag och samarbetar ni med alla bolag på marknaden? Nej, det skiljer sig. Men hur kan ni då kalla er oberoende mäklare? Vad menar du? Jo ni är helt beroende av bolagens provisioner, hur skall jag som kund veta att ni ger mig den bästa och billigaste försäkringen och inte den ni tjänar bäst på? Ja men det lovar vi... Ja men hur vet jag det, kan du redovisa era provisioner för olika bolag, nej det är en affärshemlighet. Försäkringsnasaren börjar nu tala i falsett, hur skulle det annars vara? Ja du skulle kunna ta betalt av mig direkt, du lägger ner ett par timmar på att ge mig en översikt av olika alternativ och debiterar enligt taxa.

  Men nu är det gratis för dig, nej det är det väl inte, jag betalar via försäkringspremien, du är ingen oberoende mäklare du är beroende av försäkringsbolagen.

  Men som du resonerar kan man inte göra, du förstår ingenting... Jo jag förstår för mycket. Men jag vill inte prata mer med dig, du är en idiot. Vem ringde vem? Telefonskojaren la på!!!

  Jag har tidigare skrivit om vådan av provisioner och att man som kund känner sig lurad

  Tråkigt nog är det antagligen så att om jag kontaktat försäkringsbolagen direkt hade jag fått ett högre pris än vad mäklaren kunnat ordna. Fastän bolagen då kommit undan provision, samma sak med hotell, det dyraste priset får jag om jag kontaktar hotellen direkt. Skall jag köpa en flygbiljett bokar jag oftast direkt hos flygbolaget  via deras hemsida, likadant en tågbiljett. Det knäppa är att hotellet kan vara billigare att boka via flygbolagets sida eller någon annan sajt. Så många flygbolag finns det inte, det går att kolla de flesta,  hur många hotell har Paris exempelvis, men ändå?

  Rumpan har man alltid bak.

Etiketter

Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons