Ämne kräftor

 • the future's so bright i gotta wear shades

  David Kallós Förra söndagen. alltså för 8 dagar sedan så tog jag bara en hastig dusch innan jag skulle springa iväg och jobba, ut ur duschen och så famlade jag efter mina glasögon som jag denna dag hade lagt på toa locket och medan jag nu seende raskt trampade iväg för att snabbt klä på mig och iväg och medan jag gör det torkar jag håret med handduken. Sidan av tummen slår då ganska lätt mot glasögonskalmen och fasa fasa, metallen som ändå skall vara titan går av så plopp i golvet trillar mina brillor i två delar. Tejp etc. funkar inte så mitt enda alternativ är att sätta på mig mina slipade solglasögon. Mörker är bättre än blurrighet.

  I måndags var jag hos optikern som sa att tyvärr- nya glasögon, ingen idé att reparera de där gamla( ca 1,5 år) slitna. Hon skulle ordna  det så fort som möjligt. Jag går fortfarande i mörkret.

  Men ändå, rockstjärne stilen är ganska cool. Härom dagen var vi hos goda vänner som på landet har egna kräftdammar och hemma hos dem i Malmö bjöds på ett strålande kräftkalas, ingen av de andra gästerrna frågade varför jag hela tiden hade solglasögon. På vägen dit var jag inne i en affär och handlade en present och efterrsom jag var så extremt tuff glömde jag mitt betalkort i läsaren, som tur var visste expediten vem jag var och ringde upp mig.

  När vi for hem med  "pågatåget" efter skivan med en massa Malmöfestivalsbesökare förstår de andra passagerarna att här är en kille man inte skall trängas med eller knuffa på, konduktören lät bli att be om min biljett, klockan är två på natten och han har solglasögon så det är bäst att akta sig

  På jobbet vet jag inte om gästerna tror jag är sönderknarkad, misshandlad eller bara bakfull, men det känns ändå bra, att gå runt på Citygross och handla köttfärs, toapapper och ekologisk yoghurt och dessutom självscanna är inte alls banalt, här är en världvan kille som har solglasögon på hela tiden.

  I torsdags var jag hos optikern och kollade om glasögonen var klara, i fredags eftermiddag lika så och i morgon när hon öppnar hänger jag på låset  jag börjar bli desperat, men det låtsas jag inte om för jag är Mr Cool med solglasögon.

  Och nu får jag sluta skriva för vi skall servera ett stort sällskap hoppas de uppskattar att källarmästarns mörka blick.

Etiketter

Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons