Ämne myndighetstrakasseri

 • Jag borde heta Dagmar den stormige...

  ...ja just nu känner jag mig somen Dagmar eller Gudrun då det stormar hårt kring mig och vår gästgivaregård. Vad jag lämnar efter mig i stormen, ja förhoppningsvis en slagen myndighet men stormen är långt ifrån över.


  Jag fick så fina julklappar som jag skrev om i mitt förra inlägg, men så länge ska inte glädjen vara för en envis företagare, nej här ska myndigheten skicka en julsmäll på självaste julafton och det i form av en så grov lögn att kriget är i full gång.


  Det börjar med en artikel där jag, som ni vid det här laget vet, har kritik mot hur myndigheter bemöter företagare, hur de godtyckliga bedömningarna skapar konsekvenser för oss och nu vid senaste brandsynen så fick vi nya punkter att åtgärda....


  http://www.ystadsallehanda.se/skurup/article1594101/Hon-ger-rost-at-smaforetagare.html


  Brandmyndigheten svarar med grova lögner och förtal, anser jag, vilket kan skada vår verksamhet i stor omfattning.


  http://www.ystadsallehanda.se/skurup/skivarp/article1594102/Brandingenjor-idkar-sjalvkritik.html


  ...vilket får mig att gå i taket. Jag blir naturligtvis fly förbannad över detta och får en replik tillbaka i tidningen.


  http://www.ystadsallehanda.se/skurup/skivarp/article1594390/Ren-logn-alltihop.html


  ...men de ger sig tydligen inte. Ny brandsyn i januari, den i november gäller då tydligen inte eftersom jag har stuckit ut näsan och haft synpunkter. ...vi har tydligen fortfarande inget brandskyddsdokument, trots att han själv suttit och bläddrat i det.....och vi har tydligen inte gjort något efter 2003 trots att de 2008 godkänt hela byggnaden i det protokoll jag har.


  Är det konstigt att småföretag inte vågar ha synpunkter och sticka ut näsan när en myndighet kan hämnas och trakassera på det här viset? Nej, det är inte konstigt för det tar på krafterna och man är liten, man känner sig helt maktlös mot dessa horribla lögner och frågan är om detta leder till fler trakasserier??


  Det enda som vi hade synpunkter på var att det är olika påpekanden, beslut och åtgärder vid varje inspektion och vi kan omöjligvis veta om det är rätt nästa gång de kommer......tänk om de i stället hade tagit kritiken och skapat den dialog och information som jag efterlyser och som jag trodde var deras mening med nästa besök i januari....nej, deras avsikt är nog att finna så många fel som de någonsin kan....och visst finns det fel på huset, det är ju från 1700-talet och var godkänt fram till 2003 då vi köpte fastigheten - Rom byggdes inte på en dag!


  Ja, förutom att vi haft helt underbara gäster som bott, ätit och kopplat av på Gästgivaregården från den 23-26 december så har det varit full mediestorm.


  Så lite styrka i ett paket vore inte fel!

Etiketter

Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons