Lunchseminarium på SHR

Det visade sig handla om Besöksnäringen och Kongresser i Sthlm, vilket antagligen var anledningen till att Marie Rodoni förutseende dirre på Elite Palace hotell hade släpat med mig... Kongresser is my thing. Fick en genomgång av primära och sekundära effekter av Kardiologkongressen för Sthlms regionen, ska läsa rapporten. Sedan diskuterades återkommande saker som har vi för mycket hotellrum redan som det är eller behövs det byggas fler? Överkapacitet eller inte...hör du hemma på ett hotell så kommer du nästan alltid att vilja bromsa den utvecklingen. Inte nödvändigtvis för att det är bäst utan för att din ryggmärgsreflex säger dig att det blir svårare att fylla ditt eget hotell.  Nästa fråga är (också som vanligt) infrastrukturen - den fungerar inte dundrade någon och hur ska vi då kunna fylla på med X antal turister/kongressdeltagare/medföljare/nyinflyttade (?) osv.


 Men jag håller inte med alls. Det beror på vad man jämför med. Jämför man sig med andra huvudstäder som tex London eller Paris så är ju vår kollektivtrafik en dröm. Även biltrafiken är rena gräddfilen. Jag har bott i London och suttit fast i tunnelbanan konstant åt alla håll vart man än ska nästan oavsett dag, kört bil i Paris en vanlig tisdag klockan 17.30 ungefär, 15,7 varv i Champs Elyséerondellen innan man kom av på rätt gata. Tar vi oss över atlanten så har jag även bott i Greenwich CT där pendlade jag ibland ifrån Providence till Greenwich det tog 3,5 timmar en sträcka på 146 miles sen om man ville fortsätta in till Manhattan så var det en sträcka på 53 miles  – det tog ytterligare 3 timmar… Kanske är det så att vi är lite ovana att vara en Liten Storstad istället för en Stor Småstad så det tar lite tid att vänja sig vid hysterisk trafik, 1 rum och kök som kostar som en medelstor lyxyacht, inga lediga parkeringsplatser (ever) osv. Finns säkert något plus med att vi växer som region och stad också…eller hur?

blog comments powered by Disqus

Om min blogg

City Revenue Manager på Elite Hotels Sthlm, har spenderat hela mitt vuxna liv inom hotell och restaurangbranschen bland annat på Royal Viking, Scandic Hasselbacken, Ulfsunda/ Hesselby/ Rosersbergs slott. Revenue Manager har jag varit i snart 10 år och förmodligen kommer jag vara det 10 år till. Annars är jag nyfiken om person, har guldfisk minne och gillar choklad

Följ via RSS

Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Annons