Annons
Aktuellt just nu:
Annonser:

Kalender

Besökslivs kalender innehåller sådant som vi tror är av nytta för dig i din yrkesutövning.
Tipsa redaktionen om fler evenemang.

maj 2017DatumOrt

Spadagarna

Föreningen Svenska Spahotell samlar beslutsfattare inom spa och hotell samt utvalda leverantörer till ett härligt inspirationsforum. 

28-30 majTylösandÖppna

Tävla i Pizza-SM: Anmäl dig!

Pizza-SM har arrangerats i mer än 10 år och tävlingen har under åren korat fantastiska vinnare. Pizza-SM är en årligt återkommande tävling som arrangeras av tidningen Fast Food Magazine tillsammans med några av branschens viktigaste aktörer. Så här går tävlingen till:

• Åtta personer går till semifinalen i kategorin Sveriges bästa pizzabagare.

• Semifinalen äger rum den 6 september på Fastfood & Cafémässan, easyFairs, i Göteborg. En namnkunnig jury bedömer utifrån satta kriterier vilka fyra som går vidare till finalen.

• Finalen äger rum den 7 september på Fastfood & Cafémässan, easyFairs, i Göteborg.

• Fyra finalister tävlar  och en namnkunnig jury utser vinnaren utifrån satta kriterier.

Gör anmälan HÄR.

28 majSverigeÖppna
juni 2017DatumOrt

Smaka på Stockholm

En av världens största matfestivaler mitt i centrala Stockholm. På plats finns flera av landets främsta kockar, restauranger, food trucks, bagare och mathantverkare. Årets stora nyhet är FoodTech Village som visar framtidens tekniska innovationer inom mat. 

Bland höjdpunkterna finns artister som Moneybrother, Kayo och Blacknuss, en restaurang för hundar, världens största vinquiz under ledning av rapparen Petter och Alf Tumble samt pop-up restaurangen med bland andra Punk Royale.

1-6 junStockholmÖppna

STELLA-GALAN

STELLA-galan prisar proffs. Det finns många sådana galor och tävlingar inom mat och dryck, men den här galan är inte lik någon annan. På STELLA-galan kommer nämligen enbart kvinnor prisas och endast kvinnliga gäster bjudas in. Hela arrangemanget planeras och genomförs helt och hållet enbart av kvinnor.

Torsdagen den 1 juni klockan 12.30 bjuds media och allmänhet till Stora scenen i Kungsträdgården, Stockholm, under evenemanget Smaka på Stockholm. Då presenteras projektet och direkt efter framträdandet finns möjlighet för media att göra intervjuer.

Idén till STELLA-galan har vuxit fram ur ett nätverk på Facebook, ”Kirke – Kraftkvinnor i köket”. Här finns kvinnor från hela Sverige som är proffs - kockar, konditorer, kallskänkor, sommelierer, servitriser, restauratörer, hovmästare, bartenders, bagare, journalister, marknadsförare, skribenter, debattörer, författare och kreatörer av olika slag - alla med kunskap och intresse av mat och dryck. Genom detta nätverk har projektgruppen för STELLA-galan skapats.

-Vi ska lyfta, hylla och premiera professionella kvinnor som jobbar med mat och dryck i olika yrken, berättar Lotta Bonthelius som är en av kvinnorna i den ideellt arbetande projektgruppen. Vårt fokus är att kora Sveriges främsta kvinnor inom mat och dryck. Utifrån ett stort antal nominerade kvinnor kommer våra kompetenta jurygrupper att ta fram vinnare i de olika kategorierna. Genom STELLA-galan lyfter vi också fram fler kvinnliga förebilder, vilket vi tycker behövs.

Detta första år koras vinnare i nio olika kategorier av lika många jurygrupper: Årets STELLA Kock, STELLA Konditor, STELLA Sommelier, STELLA Bar, STELLA Servis, STELLA Media, STELLA Mentor, STELLA Bagare och STELLA Hederspris. Kriterierna för kategorierna samt information om de nio ordförandena i jurygrupperna kommer läggas ut på www.stellagalan.se.

STELLA-galan hålls på Spritmuseum på Djurgården i Stockholm, måndagen den 29 januari 2018. Till denna första gala bjuds endast kvinnor in och ett av skälen till det är att det då även rent visuellt blir tydligt att det finns väldigt många professionella kvinnor inom områdena mat och dryck.

-Vi gör så här på den första galan. Hur det blir året därpå vet vi ännu inte, det beror på hur jämställdheten utvecklas inom dessa yrken. När vi når jämställdhet så avvecklar vi oss själva, det är ju vårt mål! Och när vi nått dit så kommer vi att ordna ett sista, stort råparty för att fira, avslutar Anette Rosvall, ordförande i den ideella föreningen STELLA-galan samt aktiv i arbetsgruppen.

Välkomna till Stora scenen i Kungsträdgården den 1 juni kl 12.30! Kontakter: Anette Rosvall, 070-741 67 48 (husmorsan.anette@gmail.com), Lotta Bonthelius, 070-640 22 11 (lottabonthelius@gmail.com), Maja Berthas, 070-776 00 12 (maja_berthas@hotmail.com), Elvira Lindqvist, 070- 598 56 25 (elvira.lindqvist@gmail.com) , Ella Nilsson, 070-244 42 21 (ellasmatprat@gmail.com) samt Anna Kågström, 073-322 66 70 (kagstromord@gmail.com).

Projektet startades av en grupp kvinnor från nätverket ”Kirke – Kraftkvinnor i köket” i slutet av 2016. STELLA-galan är en ideell förening där Anette Rosvall är ordförande. Som sponsorer är i nuläget Spritmuseum samt Søder reklambyrå klara. Mer information om STELLA-galan, ordförandena i de olika jurygrupperna och annat kommer läggas ut på www.stellagalan.se inom kort, information fylls på kontinuerligt.

STELLA-galan - en gala av kvinnor, med kvinnor och för kvinnor!

 

1 junStockholmÖppna
september 2017DatumOrt

Sthlm Street Food + Food Truck-SM

Sthlm Street Food arrangeras i Kungsträdgården tillsammans med Food Truck-SM. Kungsträdgården fylls med en rad olika mat- och dryckesutställare som kommer att passa alla smaklökar. Besökarna får även chansen att äta mat från några av landets bästa Food Trucks och på såklart besöka den nykorade svenska mästaren.

9 sepStockholmÖppna
Annons
Annons
Annons