Krönika

  • Passionen avgörande för Sverige som smakland

      Det puttrar, pyser och osar i Sverige. Aldrig förr har så många brytt sig om vad det är vi stoppar i oss. Medvetenheten kring hållbarhet och lokalt producerade råvaror ökar i takt med att hyllmetrarna med ekologiska och kravmärkta produkter växer i dagligvaruhandeln. En utveckling som ska...

  • Växelkursen avgör antalet hotellnätter

      Den svenska valutan har stärkts kraftigt de senaste tre åren och trenden bedöms fortsätta under åren framöver. Det innebär en utmaning för målet att öka antalet utländska besökare till Sverige. Frågan är om det går att utläsa något direkt samband mellan förändringen i kronans värde mot andra...

  • Här är ditt nya affärsmagasin

    Äntligen! Så känns det för oss på Besöksliv som under våren har jobbat med att skapa det nya magasinet. Från och med dagens nummer övergår Besöksliv från vecko- till månadsutgivning. Runt den 20:e  varje månad kommer vi med ett nytt fullmatat nummer. Det nya magasinet ska fokusera på...

Annons
Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Carl Jan Granqvist 476

"Mycket roligare att äta historia"

Lördagsintervjun. Carl Jan Granqvist ger en känga till dagens ungdom, berättar om destinationen kring Saxå Bruk och avslöjar nya projektet Aptitum.

Stefan Karlsson krögaren pressbild

”Satsar man rätt blir det överskott”

Lördagsintervjun. Stefan Karlsson drev år efter år Sveriges lönsammaste hotell, trots att pengar aldrig var drivkraften. När han insåg att jobbet drev hans familj ifrån honom tog han hjälp av en terapeut. Nu släpper han fram andra– Personalen måste få vara delaktig, säger Stefan Karlsson.

Malin Söderström 476

Malin Söderström: ”Jag har skrivkramp”

Lördagsintervjun. Malin Söderström berättar om den nya röken, ekonomin, uppbrottet med de tidigare delägarna – och varför hon inte kan skriva recept längre.

Fransson Östling

Karin Fransson – örternas drottning

Lördagsintervjun. Det sa bara klick när den unga tyskan träffade sin svenske drömprins. Nu har de varit tillsammans i över 35 år, men hon skapar fortfarande rubriker – tack vare sin kärlek till maten och till Borgholm. Kocken Karin Fransson är årets mottagare av Visitas Hall of Fame.

Per Gunne pressbild

Gunne – från tidningshus mot hotell

Lördagsintervjun. Per Gunne lämnade Metro och klev in i krogbranschen. Han berättar han om hur miljardkoncernen ska ta sig in på hotellmarknaden och det positiva med att de unga inte stannar i branschen.

Annons