Krönika

  • Nytt rekord för Besökslivs sajt

    Besökslivs journalistik engagerar. Förra veckan satte vi ett par nya rekord: Artikeln ”Krögaren visar vad nya villkor kostar” har i skrivande stund 96 000 besök på webben. Den har även spridits vidare via Facebook över 13 000 gånger. Till att börja med: Stort tack till alla som har läst och spridit...

  • (S)aklighet lägre än momsen

    Det främsta målet med att sänka momsen på restaurangmat var att sänka den strukturella arbetslösheten i Sverige. Hur skulle det gå till? Jo, genom att den lägre momsen på lång sikt skulle ge lägre priser, vilket skulle ge ökad efterfrågan på restaurangtjänster, vilket i sin tur skulle leda till att...

  • Passionen avgörande för Sverige som smakland

      Det puttrar, pyser och osar i Sverige. Aldrig förr har så många brytt sig om vad det är vi stoppar i oss. Medvetenheten kring hållbarhet och lokalt producerade råvaror ökar i takt med att hyllmetrarna med ekologiska och kravmärkta produkter växer i dagligvaruhandeln. En utveckling som ska...

  • Växelkursen avgör antalet hotellnätter

      Den svenska valutan har stärkts kraftigt de senaste tre åren och trenden bedöms fortsätta under åren framöver. Det innebär en utmaning för målet att öka antalet utländska besökare till Sverige. Frågan är om det går att utläsa något direkt samband mellan förändringen i kronans värde mot andra...

  • Här är ditt nya affärsmagasin

    Äntligen! Så känns det för oss på Besöksliv som under våren har jobbat med att skapa det nya magasinet. Från och med dagens nummer övergår Besöksliv från vecko- till månadsutgivning. Runt den 20:e  varje månad kommer vi med ett nytt fullmatat nummer. Det nya magasinet ska fokusera på...

Annons
Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Anna Spjuth 476

”Jag vill passera drömgränsen”

Hon gick direkt från trainee till hotellchef, slår rekord på Yasuragi Hasseludden och var nyligen nominerad till Årets vd.Men nöjd? Inte riktigt.

Philip Huntzinger 476

Texas Longhorns grundare öppnar nytt

Lördagsintervjun. Philip Huntzinger är mannen bakom Texas Longhorn. I Besökslivs lördagsintervju berättar han om hur allt började, vad han svarat när stora bolag försökt köpa verksamheten – och om den helt nya restaurangsatsningen.

Mats Eriksson Eva Östling

Så blev Mats en orädd eldsjäl

När hans eget cateringföretag gick i konkurs väcktes Mats Erikssons stora engagemang för den lilla företagarens villkor.Visitas vd Eva Östling möter Mats Eriksson.

Danyel Couet 476

"Det är klart att det blir vemodigt"

Det är hektiska tider för Danyel Couet. I Besökslivs lördagsintervju berättar han om avskedet till stjärnkrogen, de nya satsningarna, skidolyckan som förändrade hans liv.

Paul Svensson

Grönt i sökaren för Paul Svensson på Fotografiska

Lördagsintervjun. När Paul Svensson öppnar ny restaurang på Fotografiska är själva menyn är gjord av valnötsfibrer. Begreppen grönsaker och kött räcker inte till – han pratar istället om ”växter och animalier”.

Annons