Annons

VD

Dalslands Kanal AB och Dalslands Turist AB

Dalslands Kanal AB bedriver kanal- och fastighetsrörelse. 31 slussar fördelat på 17 slusstationer, 58 slussportar och ca 1,5 km kajer och bryggor, två vattenregleringsdammar, sjömackar och verkstäder finns under bolagets paraply. Vi förvaltar mark och fastigheter. Drygt 100 ekonomibyggnader och ca 20-talet bostäder och fritidshus finns i kanalbolagets ägo. Dalslands Kanal AB ägs till 87 % av en stiftelse, 13 % är privata aktieägare.

Dalslands Turist AB är helägt av Dalslandskommunerna Bengtsfors, Dals-Ed, Färgelanda, Mellerud, Vänersborg och Åmål. Vårt uppdrag är att utveckla och marknadsföra Dalsland som destination. Våra kunder är besöksnäringsföretagen i Dalsland där ca 120 företag och organisationer har samverkansavtal med DTAB. Uppdragets framgång är beroende på samverkan mellan det offentliga och privata liksom samverkan med primärt Turistrådet Västsverige och Visit Sweden samt gränsöverskridande samarbeten med bland annat Värmland, Östfold, Bohuslän och runt Vänern.

VD
Är du vår nye ledare? Vi söker en utåtriktad och affärsmässig person som är intresserad av att leda två bolag med uppdrag att marknadsföra det dalsländska samhället.

Vi söker dig som ska leda våra organisationer och samordna arbetet tillsammans med kommuner och företagare i Dalsland. I ditt uppdrag ingår att utveckla och kommunicera Dalsland och Dalslands kanal.

Vår vision är att Dalsland är en självklarhet inom natur- och kulturturism. Vi har nått långt, men det finns mer att göra.

Din huvuduppgift är att utveckla de båda bolagen, öka antalet besökare till Dalsland och därigenom öka antalet arbetstillfällen. Du som söker har en akademisk utbildning och tidigare erfarenhet av ledarskap.

I rollen behöver du utöver ledarskapet för din egen organisation också leda andra aktörer. Våra bolag verkar som en samarbetsplattform för många olika aktörer i regionen. Din uppgift är att utöva ett framsynt, praktiskt och nära ledarskap. Du bör därför ha erfarenhet av ledarskap i komplexa verksamheter och en förmåga att knyta ihop säcken.

För att lyckas leda vårt arbete på en allt mer internationaliserad marknad är tidigare erfarenhet från internationella affärer/relationer en fördel. En förståelse för såväl privat näringsliv som för politiskt styrda verksamheter är ett måste.

Är du en utåtriktad och affärsmässig person som är intresserad av att marknadsföra det dalsländska samhället kan detta vara rätt uppdrag för dig!

Välkommen med din intresseanmälan i form av personligt brev och CV senast den 26 maj via www.mercuriurval.se (ref.nr SE-13698).

För ytterligare information kontakta Mercuri Urvals konsulter Madeleine Frising, tfn 0705-93 19 69 eller Jonas Bengtsson, tfn 070-969 01 65.

För mer information om Dalslands Kanal, www.dalslandskanal.se. För mer information om Dalslands Turist AB, www.dalsland.com

Ange i ansökan att du sett annonsen på besoksliv.se. Se även alla våra lediga jobb på Besöksliv Jobb på Facebook

Ansök här
Fler lediga jobb
Annons
Annons

Platsannonsera på Besöksliv

Söker du medarbetare från hotell och restaurangbranschen?

På besöksliv.se når du direkt personer med branscherfarenhet och kompetens i hela Sverige. Din platsannons publiceras i minst ett av våra dagliga nyhetsbrev. Vi har massor med nöjda och återkommande kunder, från alla delar av besöksnäringen.

Kontakta Informa på besoksliv@informa.se eller ring 08-34 03 02