Debatt

  • ”Jag vill passera drömgränsen”

    Kaffet har hunnit bli kallt. En minut har hunnit bli fem. Men sedan dyker hon upp, ler och förklarar: – Jag är en tidsoptimist och har en förmåga att klämma in mycket på en och samma gång. Jag ska förresten åka till Japan i morgon och har inte ens börjat packa. Men det löser sig, man kan ju...

  • Landstinget ersätter Visit Västernorrland

    Från och med nyår ligger turismfrågorna på landstingets bord. Beslutet fattades av den regionala nämnden. Hans Wiklund, regional utvecklingsdirektör på Landstinget, konstaterar att turism- och besöksnäringen växer snabbt. Men säger samtidigt till allehanda.se att den kan öka ytterligare. – Genom...

  • Swedavia får rätt om Arlandaflygningar

    Det var i november förra året som en dom i Mark- och miljödomstolen kom. Enligt den skulle raka inflygningarna till Arlandas bana tre stoppas från och med 2018, efter klagomål på buller från boende i Upplands Väsby. Men flygplatsoperatören Swedavia har överklagat domen till Mark- och...

  • Stensö camping vräks - kan överklaga till HD

    Hovrätten fastställer därmed tingsrättens dom om att företaget ska avhysas. Striden mellan Stensö campings ägare och Kalmar kommun inleddes på grund av försenade betalningar. Flera betalningsförelägganden hade ingen effekt enligt kommunen. Via en upphandling ska kommunen söka en annan arrendator...

  • Landslaget lånar Instagram under VM

    Besöksliv har flera gånger tidigare lånat ut sitt Instagram-konto. Nu är det dags igen, och den här gången har turen kommit till Kocklandslaget. I helgen startar VM i Luxemburg, och det svenska landslaget och juniorlandslaget har goda chanser, enligt Anders Löfvenborg, projektledare för...

  • Nytt nummer av Besöksliv ute

    Besöksnäringens avgörande fråga Tittar man på besöksnäringen ur ett större perspektiv är en fråga på sikt avgörande: Kompetens-försörjningen. Hur ska tillräckligt många lockas att göra karriär i besöksnäringen? Frågan måstelösas för att besöksnäringen ska kunna fortsätta vara en stark jobbmotor för...

  • HRF-bas ordförande i EU-fack

    European Federation of Food, Agriculture and Tourism Trade Uninions är en europeisk branschfederation av fackföreningar. En av medlemmarna är Hotell- och Restaurangfacket. Therese Guovelin säger i ett pressmeddelande att hon är stolt över förtroendet. Hon valdes enhälligt till EFFATS första...

  • River C Hotell i Karlstad väljer First

    First Hotels fortsätter att växa i Sverige. I och med avtalet med River C Hotell, som är kedjans sjätte nya hotell här i år, har man nu 34 hotell i Sverige. - Denna signering visar att vi fortsätta växa hela 2014 och är det sjunde hotellet för året. Parallellt med att vi ökar antal hotell, så...

  • Bistro Jarl-krögare dubbad till riddare

      – Det är ett erkännande för både mig och Bistro Jarl. Vi känner stolthet. Vi, jag och köksmästaren Robert Kraft, har jobbat mycket med att göra receptet tidsenligt. I Frankrike är quenellerna ofta tyngre och stabbigare. Vi har gjort quenellerna luftlätta. Rätten har legat Per Nordlind varmt...

  • Pizzabagare bojkottar Onlinepizza

    De sju pizzeriaägarna samlades till ett möte häromveckan för att diskutera ett brev från Onlinepizza. I brevet aviserade nätföretaget att avgiften per beställning skulle höjas till 13 procent. Enligt Mohamad Fawaz var motsvarande siffra 3 procent när han startade sin rörelse 2008. – Varje månad...

Annons
Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Philip Huntzinger 476

Texas Longhorns grundare öppnar nytt

Lördagsintervjun. Philip Huntzinger är mannen bakom Texas Longhorn. I Besökslivs lördagsintervju berättar han om hur allt började, vad han svarat när stora bolag försökt köpa verksamheten – och om den helt nya restaurangsatsningen.

Mats Eriksson Eva Östling

Så blev Mats en orädd eldsjäl

När hans eget cateringföretag gick i konkurs väcktes Mats Erikssons stora engagemang för den lilla företagarens villkor.Visitas vd Eva Östling möter Mats Eriksson.

Danyel Couet 476

"Det är klart att det blir vemodigt"

Det är hektiska tider för Danyel Couet. I Besökslivs lördagsintervju berättar han om avskedet till stjärnkrogen, de nya satsningarna, skidolyckan som förändrade hans liv.

Paul Svensson

Grönt i sökaren för Paul Svensson på Fotografiska

Lördagsintervjun. När Paul Svensson öppnar ny restaurang på Fotografiska är själva menyn är gjord av valnötsfibrer. Begreppen grönsaker och kött räcker inte till – han pratar istället om ”växter och animalier”.

Stefan Karlsson Toso

Stefan Karlsson vill avdramatisera kroglivet

Göteborgskrögaren Stefan Karlsson har öppnat två nya restauranger på några månader. Nu är det dags för investeringarna att börja betala sig.

Annons