Debatt

  • Vilken vinnare! Det här är Årets Kock-elev

    – Det känns otroligt, det betyder att jag bevisat något och att jag får ut mitt namn så att folk känner igen mig. Årets tävlingsuppgift var att skapa en säsongsanpassad varmrätt med svenska råvaror. Dessutom skulle minst en ekologisk mjölkprodukt utöver smör ingå.  – Jag tror att jag vann...

  • Mattias Skoog.

    Skåååål! Det här är sommarens heta drinktrender

    Trender inom den svenska barvärlden är ett tvärsnitt av världskartan. Barproffset Mattias Skoogs spaning är att världsvana och beresta gäster efterfrågar välgjorda alkoholsvaga drinkar. – Gäster är mer kontinentala i dag, de går ut oftare och vet vad de vill ha. Det har skapat en efterfrågan på...

  • De här är affärsresenärernas favorithotell

    Business Travel Awards delas ut av affärsreseföreningen SBTA. Utmärkelsen bygger på en omröstning med mer än 3 000 svenska affärsresenärer och inköpsansvariga för resor på företag. Hooks herrgård knep förstapriset för Bästa mötesanläggning. Förra året vann Ystad Saltsjöbad. Ökat beläggning med 50...

  • Niclas Lundewall.

    Torsk och grönkål på Sveriges bästa pizza

    Den tidspressade finalstriden i Pizza-SM gick av stapeln under onsdagskvällen.  På bara 11 minuter skulle två pizzor bakas till perfektion. Efter att juryn testätit kom deras dom – vinnare blev Niclas Lundewall, till vardags kock på Restaurang Asplund i Solna. – Det känns både roligt och...

  • Hon ska ta naturturismen till nya höjder

    Vad har du lärt dig under dina år på Swedish Lapland? – Massor, var ska jag börja? Något som är viktigt och som jag inte såg vidden av från början är vilken enormt viktig näring det här är, för välfärden för att skapa nya jobb och nya företag. Främst ute på landsbygden. Och hur stad och land...

  • Marcus Samuelssons nya koncept: Cocktails och lyxig barmat

    Det har tagit 2,5 år att ge Clarion-hotellet Amaranten en total makeover. Sedan tidigare samarbetar hotellkedjan med kocken Marcus Samuelsson som bland annat skapat restaurangkoncepten Eatery Social, Kitchen & Table och American Table åt dem. Men nu har han lagt fokus vid baren – både på dryck...

  • Campingfeber i landet: Husbil hetare än någonsin

    Sverige är husvagnstätast i Europa, med 286 husvagnar per 10 000 invånare. Ändå ökar antalet fritidsfordon. Sedan 2013 har de ökat med 6,8 procent. Husbilar fortsätter att öka mer i antal än husvagnarna. I en undersökning som Husvagnsbranschens Riksförbund presenterar ökar de utbyggda lätta...

  • Restaurang där gästerna själva sätter notan

    Bakgrunden till samvetsnotorna hos Grow är att visa upp eleverna för branschen. Restaurangen håller öppet just nu under pågående Gastronord-mässan och bygger på ett samarbete mellan Visita, Mässretsuranger och Stockholmsmässan. Tanken är att uppmärksamma restaurang- och livsmedelsprogrammet och att...

  • Vilken stämning! De vimlade på Visita-dagen

    I takt med att solen sjönk utanför fönstren steg stämningen inomhus. Efter årsstämma och seminarium avslutades Visitadagen med storstilad fest på Moderna museet i Stockholm. Gästerna fick avnjuta en vårinspirerad middag signerad Malin Söderström, en bitsk och danssugen Tony Irving som konferencier...

  • Här ska norrländsk krogkoncern storsatsa i år

    Restaurang CG öppnade för tre år sedan och i november förra året kompletterades krogen med en separat bar. Nu står det klart att CG-koncernen tillsammans med systerföretaget Nöjesgruppen fortsätter att expandera. I sommar öppnar ett nytt hotell i Piteå och till hösten slår portarna upp till en...

Annons
Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Årets Kock 2016 vimmel

Wow! Vilket vimmel – Årets kock korad

VIMMEL. De intog på röda mattan efter att Jimmi Eriksson vunnit fina titeln.

Ewa Wigenheim Abba the Museum 1

Hjärnan bakom Abba-museet: "Komplicerat projekt"

PORTRÄTT. Om konceptets framgång och egna utvägen till munkar i Laos.

Annons