Debatt

  • ”Varför ska matmomsen vara högre på restaurang?”

    Björn Almér är arg. Det har han varit ett tag nu, men när Besöksliv igår skrev ”MP säger ja till fortsatt låg krogmoms” rann bägaren över. Han tycker att vi har accepterat det han kallar ”motståndarnas ord” när det gäller vilken momssats som ska gälla för den mat vi handlar och äter på restauranger...

  • Centerpartister och humorister till Visitadagen

    Årets upplaga av Visitadagen hålls den 28 april, inledningsvis i Konserthuset i Stockholm. Dagen inleds med föreningsstämma, där medlemmarna bland annat ska tillsätta ny ordförande. Valberedningens förslag är före detta näringsministern Maud Olofsson. Det följs av att den nuvarande näringsministern...

  • MP säger ja till fortsatt låg krogmoms

    Miljöpartiet föreslår skattehöjningar på ungefär 20 miljarder kronor mer än regeringen för 2015. Pengarna ska framför allt satsas på skolan, jobben och klimatet. Till skillnad från Socialdemokraterna har Miljöpartiet inte med något förslag om att höja momsen på restaurangmat. Därmed står...

  • Pandox i jätteaffär med Balder

    De 14 hotellen har tillsammans 2 400 rum och 127 000 kvadratmeter. Priset är 2,2 miljarder kronor. Pandox vd Anders Nissen säger att det var dags att sälja av en del av beståndet. – Vi är inte i behov av att sälja men det är bra att göra det ibland. De senaste åren har vi köpt väldigt mycket hotell...

  • Besöksliv har chans på storslam

    Guldbladet är en tävling för alla som arbetar med redaktionell kommunikation och content marketing. Totalt går det att tävla i 17 olika kategorier och syftet är att lyfta fram framgångsrika produktioner, oavsett om det är tryckta kundtidningar, webbar eller annat innehåll. Den 15 maj är det...

  • Snart öppnar Stefan Karlssons nya krog

    Vid årsskiftet stängde Stefan Karlsson stjärnutmärkta restaurangen Fond vid Götaplatsen i Göteborg, för att i stället satsa på sin kommande restaurang . Om bara några dagar är det nu dags för det, ett stenkast därifrån på Johannebergsgatan 24. I lokalen fanns tidigare ett glasmästeri med anor från...

  • Folkets Hus portar riksdagsparti

    Igår gick Folkets Hus och Parker ut med en ny policy om uthyrning av sina lokaler. Policyn är bara en rekommendation till medlemsföreningarna, men den uppmanar föreningarna att inte hyra ut sina lokaler främlingsfientliga och rasistiska rörelser. – Folkets Hus och Parker värnar de mänskliga...

  • Upper House får fem stjärnor

    I september i fjol öppnade Upper House, hotellet i hotellet i Gothia Towers i Göteborg. Nu har Upper House låtit klassificera sig och det når fem stjärnor. – Vi känner oss oerhört stolta. Klassificeringen är även viktig för att nå den internationella marknaden och med ytterligare ett 5-stjärnigt...

  • Regeringen utreder strategi för rymden

    Sverige skulle kunna bli en stor spelare på den internationella marknaden för bemannad rymdfart, med en marknadsandel på 25 procent. Det tror i alla fall Karin Nilsdotter, vd för det privata bolaget Spaceport Sweden, som vill kunna skicka turister och forskare ut i rymden från Kiruna. Men för att...

  • Svenska Brasserier öppnar nytt – igen

    Så sent som i december 2012 öppnade Svenska Brasserier Taverna Brillo på Stureplan i Stockholm. Mindre än två år senare är det dags för nästa krog, den här gången på centralstationen. Kroggruppen fortsätter på brasseritemat, men ska nu hämta inspiration från klassiska restauranger i äldre...

Annons
Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Aja Guldhammer 476

Air BnB: Vi vill samarbeta med hotellen

Lördagsintervjun. Airbnb växer så det knakar. Men de ska inte ses som ett hot av de traditionella hotellen – utan en möjlig samarbetspartner, säger Nordenchefen Aja Guldhammer.

Sylvia Nylin

”Vi måste locka de bästa hjärnorna”

Lördagsintervjun. Sylvia Nylin, ordförande i Countryside Hotels, tycker att besöksnäringen måste locka till sig de skarpaste hjärnorna och fundera på vad man verkligen vill uppnå.

Mehmet Gürs

”Turkiet har sin egen affärslogik”

Lördagsintervjun. Han är Istanbuls mest kände kock. Mehmet Gürs berättar för Besöksliv om expansionsplaner, korruption och hur man gör affärer i Turkiet.

Joakim Nilsson

”Vi behöver växa med 1 miljard”

Lördagsintervjun. Han lämnade Scandic och posten som Sverigechef när han inte var överens med Anders Ehrling. Nu är han nytillträdd vd för Fazer Food Services i Sverige.

Sayan Isaksson

Stjärnstopp stoppar inte Sayan Isaksson

Lördagsintervjun. Sayan Isaksson om skillanderna mellan Michelin och White Guide, den nya krogen som snart öppnar och hur det är att vara pretentiös.

Annons