Debatt

  • Svenska kockar får chansen i prestigetävling

    Det är den 47:e upplagan av Prix Culinaire International Le Taittinger som avgörs i år. Tävlingen instiftades till minne av Pierre Taittinger, grundare av champagnehuset med samma namn. De två senaste åren har Sjömagasinets krögare Ulf Wagner suttit med i finaljuryn och vid årets final är han dess...

  • Hårda tag väntar fuskande krogar

    För någon vecka sedan startade Allsvenskan i fotboll, vilket många restauranger vill kunna visa för sina gäster. Men för det krävs att man tecknar avtal med Canal Digital. Enligt bolaget är det 45 procent av de krogar de kontrollerat som visar fotbollen utan avtal. De kan räkna med hårda tag om de...

  • Branschbloggen ska bevara matmomsen

    Kåre Johansson är en av fem franchisetagare inom Scandic och driver Scandic Värnamo tillsammans med sin fru Lillian Johansson. Han stör sig på att allmänheten och många politiker ser matmomsen på restaurang som en subvention av restaurangbranschen. – Vinstmarginalen för restauranger är i snitt runt...

  • Vemdalen bygger lift och nya skidområden

    Redan i december förvandlas skidområdet Väst på Vemdalsskalet. En ny lift byggs, skidåkningsytorna och i området nästan fördubblas och ett nytt system för snötillverkning ska stå klart. Den nya liften, Väst Express, ägs av Skalspassets Linbana AB, vars aktieägare är lokalt verksamma företag i...

  • Visa VM för gästerna – glöm inte teckna avtal

    Våren och sommaren kan bli en stor fest för de sportintresserade. Först avgörs ishockey-VM i Vitryssland den 9–25 maj. Senare är det dags för fotbolls-VM i Brasilien mellan den 12 juni och 13 juli. Hockey-VM sänds i TV4 och fotbolls-VM av TV4 ihop med SVT. De bägge tv-kanalerna har valt bolaget...

  • Mobiltäckning dålig i påsk – stoppar kortbetalningar

    Stefan Dillner som driver Saxnäsgården väster om Wilhelmina vittnar om att problemen med mobiltäckningen började redan onsdagen före påskhelgen, när det blir allt fler turister i området. Och det största problemet är korthanteringen. – Kortbetalningar, det är det största bekymret. Det är jobbigt...

  • Bloggare lånar Instagram under Köpenhamnsrunda

    Idén till rundan kläckte David Kallós i ett blogginlägg han skrev i januari i år. Stefan Ekengren hade varit i Köpenhamn och besökt de, enligt David Kallós, ”vanliga” restaurangerna som krogfolk från Stockholm alltid går på när de är i Köpenhamn. Ängslig trend, bloggade David Kallós. Därför ska nu...

  • Erinran för Post efter strippaffär

    Det var under Halloween-helgen i fjol som det arrangerades en klubbfest på Clarion Hotel Post i Göteborg. Hotellet hade ansökt om utökad serveringstid samt danstillstånd, vilket man också fått. När eventet genomfördes var en del i den flera timmar långa festen en fyra minuter lång dans, berättar...

  • Polisen stängde Visbykrog – gästerna fick gå hem

    Historien börjar med en kontroll som polisen gjorde på Kharma i början av mars. Enligt polisen ska berusningen ha varit stor, gästerna kunde själva förse sig ur baren och en nödutgång var låst. Några veckor senare gjordes en ny kontroll, även då var det problem med ordning och nykterhet och att...

  • Ulf Lovén.

    670 000 jägare turistar i Europa

    – Det finns betalande gäster som vill se allt från rovdjur till fjärilar, säger Ulf Lovén, generalsekreterare på Ekoturismföreningen. 2011 fanns strax över 1 100 turistföretag i Sverige som erbjöd jakt i sin verksamhet, visar siffror från LRF. Det har inte gjorts någon ny undersökning...

Annons
Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Jan Hedh

”Brödtrenden tillbaka mot grunden fortsätter”

Lördagsintervjun. Jan Hedh har fyllt 65 men fortsätter att vara aktiv. Påsken firas i kaféet på Österlen – och favoriterna på påskbordet är glasklara.

Aja Guldhammer 476

Air BnB: Vi vill samarbeta med hotellen

Lördagsintervjun. Airbnb växer så det knakar. Men de ska inte ses som ett hot av de traditionella hotellen – utan en möjlig samarbetspartner, säger Nordenchefen Aja Guldhammer.

Sylvia Nylin

”Vi måste locka de bästa hjärnorna”

Lördagsintervjun. Sylvia Nylin, ordförande i Countryside Hotels, tycker att besöksnäringen måste locka till sig de skarpaste hjärnorna och fundera på vad man verkligen vill uppnå.

Mehmet Gürs

”Turkiet har sin egen affärslogik”

Lördagsintervjun. Han är Istanbuls mest kände kock. Mehmet Gürs berättar för Besöksliv om expansionsplaner, korruption och hur man gör affärer i Turkiet.

Joakim Nilsson

”Vi behöver växa med 1 miljard”

Lördagsintervjun. Han lämnade Scandic och posten som Sverigechef när han inte var överens med Anders Ehrling. Nu är han nytillträdd vd för Fazer Food Services i Sverige.

Annons