Debatt

  • ”Vi är mer attraktiva än andra branscher”

    Trots ett omväxlande väder med kyla, tö, snö och regn om vartannat har Sverige som vinterland medvind. Tv-bilderna på den entusiastiska publiken under Falu-VM nådde 500 miljoner tittare och tiotusentals utländska besökare – framför allt från Norge – var på plats för att se tävlingarna live. Om...

  • Nytt nummer av Besöksliv ute nu

    Påverka politikerna att påverka rätt 5 000 jobb skapades inom besöksnäringen under förra året. Om den ska fortsätta att växa så krävs långsiktiga förutsättningar för företaget inom näringen. Passa på att påverka dina lokala politiker. Scandic på offensiven i Stockholm Hotellkoncernen har i år redan...

  • Danstillståndet blir kvar

    Restauranger, barer och nattklubbar måste alltså även i fortsättningen ansöka till polisen om ett särskilt tillstånd för att gästerna ska tillåtas dansa inne i lokalerna. Om det uppstår dans hos ett etablissemang som saknar tillstånd riskerar krögaren böter eller i värsta fall fängelse....

  • TV-profil öppnar restaurang på Åhléns City

    – Hos Åhléns City fann vi det ultimata läget för vår restaurangsatsning, med en stor naturlig genom-strömning av människor, möjligheter att interagera med matgästerna i form av cookalongs och inte minst en av stans bästa terrasser, säger Paolo Roberto. Pane Fresco utgör en viktig del av Åhléns City...

  • Waxholms Hotell köps av Original Hotels

    Det nuvarande Waxholms Hotell öppnades 1903, men även innan det bedrevs hotellverksamhet på samma område. I dag har hotellet 42 hotellrum, en konferensavdelning, två restauranger samt en bar och festvåning. – Waxholms Hotell är en riktig pärla med ett fantastiskt skärgårdsläge. Det är väldigt...

  • Här är nya First Hotel Fridhemsplan

    De senaste tio åren har halva huset varit hotell, och halva vandrarhem, allt under STF flagg. Men det är ett helt nyrenoverat hotell som idag slår upp portarna på Fridhemsplan i centrala Stockholm. – Vi välkomnar såväl nya som gamla gäster till ett fräscht och familjärt hotell där man ska känna sig...

  • SCR har valt ny styrelse

    I den nya styrelsen får Eva Werkelin fortsatt förtroende på ordförandeposten. Åsa Nilsson från Sikfors Konferens & Fritidsby utanför Piteå valdes valdes in som ny ledamot i styrelsen. Här är hela SCR Svensk Campings styrelse:Eva Werkelin, ordförandePeter Angergård, vice ordfröande, Åsa Camping...

  • Äggrestaurang kan inte ha påsköppet

    – Vi har en äggrestaurang och så är det stängt i påsk. Det är som att vara jultomte och inte få jobba på julafton, säger krögaren Andreas Hedlund till StockholmDirekt. Den lilla specialiserade restaurangen på Regeringsgatan med omeletter och äggröror i fokus har hyllats för sitt koncept. Men...

  • 100:e O’Learys öppnar i Istanbul

    Restaurangen i Istanbul ligger i ett centrum med caféer och restauranger i området Atasehir i östra Istanbul. Den har 114 sittplatser, en uteservering och totalt 19 skärmar som gästerna kan följa matcher på. Läget i Istanbul ligger 2218 kilometer från Göteborg, där den första O’Learys-restaurangen...

  • Kocklandslaget får förstärkningar

    Kocklandslaget har tagit in två nykomlingar. Det gäller Frida Bäcke, som har en bakgrund på Gondolen samt gateau i Stockholm, men som nu jobbar på Magnus Johansson bageri och konditori. Hon var med och tog brons med konditorlandslaget i European Cup – men deltog också som elev när kocklandslaget...

Annons
Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Krister Dahl 476

”Jag gick hemma i flera månader”

Lördagsintervjun. Krister Dahl, executive chef på Gothia Towers och Upper House, berättar i en lång intervju med Besöksliv om succéåret 2014.Men han berättar också om den tunga perioden i hans liv – och varför han kan dyka upp på jobbet med en blåtira.

Thomas Sjögren restaurangakademien

Från golvsmulor till Årets Kock

Lördagsintervjun. Yngst någonsin att vinna Årets Kock. Eller? 2015 års segrare Thomas Sjögren reder ut förvirringen som uppstod efter tävlingen. Han berättar också om hur det gick till när han började skriva recept som fyraåring och om sjukdomen som drabbade hans bror.  

Emma Bengtsson 476

”Jag är inte en kvinnlig kock”

Lördagsintervjun. Emma Bengtsson tog New York-restaurangen Aquavit till två stjärnor i Michelin på ett halvår.Under ett Sverigebesök berättar hon om dansen, att vara en förebild för kvinnliga kockar – och om väntan på ett telefonsamtal som aldrig kom.

Björn Edlund 476

Junibackens nya chef: "Är ingen lek"

Lördagsintervjun. Från ett drömjobb till ett annat.Björn Edlund lämnar Tom Tits Experiment för Junibacken där han efterträder vd Ulf Larsson.– Ett riktigt hedersuppdrag. Jag blev lycklig när jag fick frågan, säger Björn Edlund.

Therese Guovelin 476

”Vi är glada att momsen sänktes”

Lördagsintervjun. Therese Guovelin är Hotell- och Restaurangfackets nya ordförande.I ett samtal med Visitas vd Eva Östling diskuterar hon framtida samarbeten, politisk påverkan och fackets tuffa kampanj mot arbetsgivarna.

Annons