Debatt

  • Maud Olofsson pressade minister – fick momspresent

    Finansmarknads- och konsumentminister Per Bolund var besökare under Visitas årsstämma. Styrelseordförande Maud Olofsson pressade honom om besked om huruvida nivån på restaurangmomsen tryggas för framtiden och förklarade Visitas besvikelse över att arbetsgivaravgiften för unga höjs. ...

  • Lyxig korvkrog ska lyfta Liseberg

    Årets attraktionsnyhet på Liseberg är Mechanica, en intensiv åkupplevelse som vänder sig till samma publik som förra årets megasatsning Helix. Men parken bjuder på fler nyheter inför säsongen 2015. – I år tar vi ett helhetsgrepp på våra butiker, säger Julia Vasilis, informationschef. På Lisebergs...

  • Så här smakar Gröna Lunds nya matutbud

    Stockholm tapetseras just nu med reklam för Gröna Lunds nya spökhus, House of Nightmares. Men för oss som inte gillar mardrömmar finns det ändå skäl att besöka nöjesparken i sommar. Och då tänker jag inte på årets stora konsertutbud med allt från Marilyn Manson till Kvinnaböske. Inte heller på den...

  • Restaurangakademien tar över Årets kock

    SM i matlagning, Årets Kock, är landets mest prestigefyllda tävling för kockar. Många namnkunniga har tävlat och vunnit den, bland andra båda bröderna Dahlbom, Karl Ljung, Tom Sjöstedt, Daniel Räms, Gustav Trädgårdh och Klas Lindberg. Föreningen har arbetat aktivt för att få fler kvinnor att tävla...

  • Så blir hans nya restauranger

    I USA är kocken Marcus Samuelsson vida känd men även på hemmaplan har han blivit ett affishnamn. Tillsammans med Nordic Choice driver han och utvecklar kedjan Kitchen & Table. Nya restaurangen inne på Clarion Malmö Live blir hans tionde i Sverige och det finns ännu fler i Norge och snart också...

  • Testreporter Carolina Svensson.

    Lisebergs 30-miljonersåk: ”Inget för fegisar”

    Ett kort stycke innanför parkens södra entré reser den sig plötsligt som ett vidunder bakom chokladhjulens tak. De sex armarna börjar snurra runt pelaren i mitten, och runt sina egna axlar, medan hela anordningen pendlar högre och högre – och så hela vägen runt. Det går ett sus genom klungan som...

  • "Helt fullbokat på premiärnatten"

    Det är Malmös svar på The Standard i New York. Blänkande panoramafönster, hisnande utsikt och enorma ytor med skyhögt till tak. Malmö Live är ett mastodontbygge som krävt sina åtta år att genomföra – och med knappt 1,5 vecka kvar till premiär är det bråda dagar. – Det har blivit en hel...

  • Landets campingar visar succé-siffror

    Förra året hade landets campingsplatser lite drygt 15 miljoner gästnätter. På två år har antalet gästnätter ökat med en miljon. Ökningen är störst i Gotlands, Västmanlands och Jönköpings län. SCR:s vd Lars Isacson menar att potentialen att växa är fortsatt stor, inte minst bland de internationella...

  • Spa awards 2015 avgjort – Ystad dubbel vinnare

    Svenska Spahotells Branschpris gick den 20 april till Ystads Saltsjöbad. Dagen efter var det dags för Spa awards 2015, där årets bästa spa blev Salt Creek Spa på Ystad Saltsjöbad.  – Vi har inte satsat på träning utan snarare på lyx, stora härliga ytor. Men min bästa investering är en Feel...

Annons
Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Eva möter Azita

Östling möter: Sodexos hyllade vd

Eva möter. Sodexos vd Azita Shariati är näringslivets mäktigaste kvinna.

Krister Dahl 476

”Jag gick hemma i flera månader”

Lördagsintervjun. Krister Dahl, executive chef på Gothia Towers och Upper House, berättar i en lång intervju med Besöksliv om succéåret 2014.Men han berättar också om den tunga perioden i hans liv – och varför han kan dyka upp på jobbet med en blåtira.

Thomas Sjögren restaurangakademien

Från golvsmulor till Årets Kock

Lördagsintervjun. Yngst någonsin att vinna Årets Kock. Eller? 2015 års segrare Thomas Sjögren reder ut förvirringen som uppstod efter tävlingen. Han berättar också om hur det gick till när han började skriva recept som fyraåring och om sjukdomen som drabbade hans bror.  

Annons