Debatt

  • Nytt nummer av Besöksliv ute

    Redo för slutspel I slutet av januari har Tommy Myllymäki chansen att bli andre svensk genom tiderna att vinna Bocuse d’Or. Kanske är vinnaren i Årets Kock hans efterträdare? Besökslivs reporter Markus Wilhelmson har följt Myllymäki och Årets Kock-finalisten Emma Erlandsson under...

  • Så avgörs Bocuse d’Or 2015

    Bocuse d'or – VM för kockar – avgörs i Lyon, Frankrike. Tävlingens guldpokal är matlagningsvärldens främsta utmärkelse. Tävlingen består av två moment: kött och fisk. De tävlande har fem timmar och 35 minuter på sig att tillsammans med sin commis – andrekocken – färdigställa sina rätter....

  • Besöksliv på plats i Lyon

    Nathalie Mervy-Manner fyller väskan med kamera, anteckningsblock och stora förhoppningar på svenska stjärnan Tommy Myllymäki. Han tävlar först på onsdag, men Nathalie Mervy-Manner anländer redan ikväll (måndag). – Jag kommer att åka till mässan och tävlingen tidigt imorgon bitti, bland annat för...

  • Myllymäkis värsta konkurrenter

    Den första nationen som lyckades besegra värdlandet Frankrike i Bocuse d’Or var Norge. Det var 1999 då Terje Ness kammade hem guldet medan fransmannen Yannick Aleno fick nöja sig med silver. Norrmannen Bent Stiansen hade faktiskt vunnit Bocuse d’Or 1993 men då deltog inte Frankrike, på den tiden...

  • Hon styr Malmös nya jättehotell

    Nina Ulvinen Nilsson går med vana steg i en passage intill Malmö Arenas ena långsida. Vi passerar lounger och konferensrum, skymtar Percys Restaurang och Bar – man kan se arenans ishockeymatcher från alla platser – och kliver slutligen genom en dörr märkt Malmö Arena Hotel. – I de här rummen har vi...

  • F12 öppnar – nu som Público

    Lika mycket fokus ska läggas på mat som på musik. Känslan ska vara kontinental, med heta latinamerikanska smaker, cocktails och elektroniska toner. Så beskriver Grupp F12 i ett pressmeddelande det nya konceptet när stjärnrestaurangen Fredsgatan 12 förvandlas till Público. Daniel Couet och...

  • Gulddraken 2015: nomineringar

    Dagens Nyheter har sedan 2001 delat ut priset Gulddraken till Stockholmsrestauranger. Kategorierna är Mellan, Budget, Bar och Café. I veckan offentliggjordes de nominerade och den 26 januari utses vinnarna.   Förra året vann Lilla Ego mellankategorin. Krogen har nominerats även i år. Besöksliv...

  • De tävlar i Pizza Grand Prix

    En egenkomponerad och en klassisk pizza. Det sammanfattar tävlingens två moment. Och det ska ske på 20 minuter. – Det blir en fantastiskt rolig tävling av flera skäl. Pizza tillhör svenskarnas favoritmat och alla har synpunkter på en bra eller dålig pizza. Tävlingen är även ett sätt att lyfta fram...

  • Tävlingsuppgifterna i Årets Kock 2015 presenterade

    De tävlande ställs inför utmaningen att tillaga fem smårätter med fisk och skaldjur till 14 personer. Två av rätterna ska vara varma.Dagen före finalen i Gothia Towers är det det upp till finalisterna själva att välja ut sina fiskar och skaldjur på en fiskmarknad. Utmaning nummer två för kockarna...

  • Råkulturs Sayan vann guldmedalj

    Vid en prisceremoni i Riddarhuset i Stockholm den 18 januari belönades sex matprofiler för deras insatser i svensk matkultur 2014. Vinnaren av guldmedalj, Sayan Isaksson, driver Esperanto, Råkultur och Shibumi i Stockholm. Akademiens direktör Stephan Rössner delade ut belöningarna ”under...

Annons
Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Nina Ulvinen Nilsson

Hon styr Malmös nya jättehotell

Lördagsintervjun. Nina Ulvinen Nilsson är vd för nya Malmö Arena hotell som byggs i Hyllie. För Besöksliv berättar hon varför det byggs så många hotell i staden. Och hur hon förlorade en hockeymatch med 27–0 mot fulla danskor. Hon avslöjar också hur hon reagerade när pappa Percy Nilsson punkterade Hemglassbilens däck.  

Oskar Ahlvin 476

”Samarbetet med kockarna har blivit bättre”

Lördagsintervjun. Allergierna dödade kockdrömmen. Då föddes en ny karriär.– Man kommer väldigt långt med ett stort intresse för mat och dryck, säger Oskar Ahlvin, Sveriges bäste servitör 2014.

Ingmarie Pagenkemper 476

Så ska Pagenkemper lyfta Södra Teatern

Lördagsintervjun. Hon började som dj i mitten av 1990-talet. Nu ska hon få Stockholmsklassikern Mosebacke och Södra Teatern att visa svarta siffror. Hur? Färre uppsättningar ska ge plats för mer konferens och event – och så ska den lönsamma restaurangverksamheten öka.

Karin Johansson vd Svensk Handel

Svensk Handel ska ta debatten

Lördagsintervjun. Visita och Svensk Handel har många beröringspunkter. Vd-kollegorna Eva Östling och Karin Johansson möts i ett samtal om ett ­närmare samarbete, hållbarhet, vikten av aktiva medlemmar – och vilka konsekvenser en höjd arbetsgivaravgift får.

Pernilla Andersson 476

Från Nutellafrukost till driftsdirektör

Pernilla Andersson har ägnat hela sitt liv åt hotellbranschen. Vägen dit har gått spikrakt uppåt, men också kantats av jakt efter Lunnefåglar i norska Runde och nakna hotellgäster i korridoren.

Annons