Debatt

  • Ann-Charlotte Carlsson.

    11 hotell samarbetar – istället för att konkurrera

    Konkurrensen om konferensgästerna har hårdnat i Bohuslän. I storstäderna har nya hotell dykt upp i rask takt och under vintersäsongen har antalet mötesbokningar minskat. Istället för att konkurrera sinsemellan satsar nu 11 bohuslänska hotell på gemensam marknadsföring tillsammans med Turistrådet...

  • Här ligger gästernas favorithotell för romantik

    Vinnarna fanns att hitta i kategorierna populäraste hotellen, fynd, bed and breakfast och värdshus, lyx, bästa service och mindre hotell.  Här är hela listan: Sveriegs mest romantiska hotell 1. Upper House, Göteborg. 2. Lydmar hotel, Stockholm. 3. Hotel Rival, Stockholm. 4. Miss Clara by Nobis...

  • Michelin-krögare får fint pris av White Guide

    Krögaren Björn Persson är en av Göteborgs mesta restaurangentreprenörer. Så sent som förra året gav Guide Michelin hans restaurang Koka en stjärna, och tidigare har hans Kock & Vin, innan den la ner också haft det. Parallellt driver han restaurangerna Spisa, Familjen och Björns bar – samt...

  • Så blir Fredrik Erikssons nya restaurang

    – Vi ska göra det vi redan gör på Långbro och Asplund – ärlig, vällagad mat, med rötterna i det svenska köket och fokus på en hållbar meny med mycket grönt. För oss är det viktigt att alla museibesökare, allt från turister, till affärskvinnan från Blasieholmen och skolklasser, får en bra...

  • Tomas Ledin bygger ut sitt musikslott

    Tomas Ledin har ägt Hesselby Slott sedan 2010 tillsammans med Torbjörn Blomqvist. Redan från start har ambitionen varit att skapa en plats med fokus på svenska musiktraditioner. Och investeringen i den nya musikloungen är en del av satsningen. Två studios och bar – Det känns jätteroligt att det är...

  • Mark Baljeu.

    Samma sportlovsvecka skapar överfulla skidbackar

    Att sportlovet ligger under samma vecka i både Dalarna och Stockholm gör att det blir överfullt i skidbackarna. – Som det är nu måste lediga lokalbor trängas med alla som kommer upp från Stockholm, säger Viktor Funcke, försäljningschef på Romme alpin. Veckoskifte gav längre säsong Enligt honom vore...

  • Semmelwrappen i centrum på prisgala

    Det var på mässan Fastfood och Café i Malmö som pris till förra årets mest lysande stjärnor på kafé- och snabbmatshimlen prisades i sju olika kategorier. Dubbla diplom blev det för Mathias Ljungberg, ägare av Tössebageriet i Stockholm, tillika hjärnan bakom semmelwrappen. Bättre utbud inom fastfood...

  • Årets mötestrender: Obokat och digitalt

    Nu presenterar Svenska Möten en lista med fem trender som kommer att gälla under året. Till skillnad från förr kommer vi bland annat att bli bättre på att både närvara i möten och att ifrågasätta dem.     Bokar mer på nätet Till det nya hör också att vi kommer att boka våra möten på...

  • Danska gäster lyfte Ystad Saltsjöbad

    Under 2015 omsatte Ystad Saltsjöbad 175 miljoner och gjorde en omfattande utbyggnad av spa-avdelningen. – Förra årets expansion resulterade i att vi anställde 10 personer och nu har vi 154 heltidsanställda på hotellet. Det är många, det är till och med en tredubbling sedan vi tog över 2007. Vi är...

  • Så tycker krögare om köttmärkning

    Avslöjandet om att ett svenskt livsmedelsföretag sålt tonvis med utländskt kött som svenskt kravmärkt har fått fart på diskussionerna igen om krav på ursprungsmärkning av kött i restaurangbranschen. Tidigare försök har misslyckats och nu hotar regeringen med lagstiftning under innevarande...

Annons