Debatt

  • Yrkeshögskolan ger nio av tio jobb

    Det har funnits ett tomrum mellan gymnasiet och högskolan som yrkeshögskolan fyller, menar Thomas Persson, som i maj tillträdde som generaldirektör för Myndigheten för yrkeshögskolan. YH-utbildningarna är relativt korta, vanligtvis mellan ett och två år, och matchas mot arbetslivets behov....

  • Kulnets adepter diplomerades

    Magnus Helgesson, grundare av Harrys-restaurangerna, föreläste om besluten som formar ens framtid. Han talade även om hur du tar hand om dina medarbetare, så att de känner sig trygga, uppmärksammade och glada – vilket i sin tur leder till nöjda gäster och att verksamheten går bra. Visitas vd Eva...

  • Livsmedelsverket svarar på kritiken

    Bakgrunden till de nya reglerna är EU-förordningen (1169/2011) om tillhandahållande av livsmedelsinformation till konsumenterna, som Livsmedelsverket gjort föreskrifter efter.   Från och med 13 december måste alla företag som handskas med livsmedel kunna ge information om vilka allergener som...

  • Här är de nya livsmedelskraven

    Det är i och med EU-förordningen om tillhandahållande av livsmedelsinformation som Livsmedelsverket nu kommer med nya föreskrifter för restauranger och andra livsmedelsföretag. Förändringarna innebär bland annat nya skyldigheter mot konsumenterna när det gäller information om allergener, det vill...

  • Fazer Culinary Team tog VM-guld i storkök

    Fazer Culinary Team består av dedikerade kockar som är matinspiratörer och mentorer för Fazer Food Services kockar. De tävlade för första gången i OS i Erfurt 2013, och kom då på en delad fjärde plats. När VM i Luxemburg nu avgjorts så nådde de ända fram till förstaplatsen, efter att ha tagit guld...

  • VM-silver för svenska kocklandslaget

    Det svenska Kocklandslaget och Juniorkocklandslaget reste ner till Luxemburg med sikte på guld. Men ingen av dem nådde riktigt hela vägen fram till segern, trots guldnivå i både kalla och varma bord. Båda lagen mottog på torsdagen istället silvermedaljer vid den avslutande ceremonin på torsdagen...

  • Hemsö fästning får ny restaurang

    Den gamla byggnaden som under sommaren har fungerat som restaurang var från 1970-talet – och var från början byggd som fritidsbarack åt värnpliktiga. Nu har den gamla byggnaden rivits – och arbetet med den nya påbörjats. Bland annat har 1 500 kubikmeter berg sprängts bort för att göra plats för den...

  • ”Kommunen är överdrivet nitisk”

    Redan under en alkoholinspektion i maj 2012 delade Nacka kommun ut en varning till hotellet, enligt ett beslut från kommunens social- och äldrenämnd. Anledningen var att de inte kunde servera varm mat i anslutning till alkoholförsäljningen. I samband med en inspektion under en eftermiddag i...

  • Baudone öppnar eget i Gamla Stan

    – Jag älskar Gamla Stan med sina gamla byggnader, trånga gränder och närheten till vattnet. Jag tror att Kornhamnstorg 53 kan bidra till en ännu mer levande stadsdel, oavsett om det är tidigt i ottan eller kring småtimmarna. Hos oss är alla välkomna då vi strävar efter att vara tillgängliga samt...

  • Trendspaning bakom västsvensk turismökning

    Turistföretagen inom besöksnäringen i Västsverige har haft en bra sommar med ökad omsättning. Det visade Västsvenska Turistrådets undersökning som presenterades under dagen.   – Det finns en väldigt optimistisk ton i branschen eftersom turismen ökar generellt. Det har varit en bra sommar,...

Annons
Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Anna Spjuth 476

”Jag vill passera drömgränsen”

Hon gick direkt från trainee till hotellchef, slår rekord på Yasuragi Hasseludden och var nyligen nominerad till Årets vd.Men nöjd? Inte riktigt.

Philip Huntzinger 476

Texas Longhorns grundare öppnar nytt

Lördagsintervjun. Philip Huntzinger är mannen bakom Texas Longhorn. I Besökslivs lördagsintervju berättar han om hur allt började, vad han svarat när stora bolag försökt köpa verksamheten – och om den helt nya restaurangsatsningen.

Mats Eriksson Eva Östling

Så blev Mats en orädd eldsjäl

När hans eget cateringföretag gick i konkurs väcktes Mats Erikssons stora engagemang för den lilla företagarens villkor.Visitas vd Eva Östling möter Mats Eriksson.

Danyel Couet 476

"Det är klart att det blir vemodigt"

Det är hektiska tider för Danyel Couet. I Besökslivs lördagsintervju berättar han om avskedet till stjärnkrogen, de nya satsningarna, skidolyckan som förändrade hans liv.

Paul Svensson

Grönt i sökaren för Paul Svensson på Fotografiska

Lördagsintervjun. När Paul Svensson öppnar ny restaurang på Fotografiska är själva menyn är gjord av valnötsfibrer. Begreppen grönsaker och kött räcker inte till – han pratar istället om ”växter och animalier”.

Annons