Debatt

  • Ingmari Pagenkemper

    Förlängda öppettider för uteserveringar ger klirr i kassan

    Tidigt i vår klubbades projektet Levande Stockholm igenom av stadens politiker som innebär att uteserveringar har fått vara öppna en timme längre och att gator stängts av för så kallade satellitserveringar ute på gatan under sommaren. Exempelvis byggde restaurang Urban Deli på Södermalm upp en...

  • Mathias Dahlgren släcker sina stjärnor för andra gången

    Mathias Dahlgren släcker sina två stjärnor och satsar på nytt restaurangkoncept. Efter snart tio år slår han igen porten till Matsalen och Matbordet för att under stort hemlighetsmakeri skapa utrymme för ett helt nytt restaurangkoncept i Grand Hotel i Stockholm. Den 22 december är sista chansen att...

  • Jimmy Andersson

    Rekordmånga sökte till nedläggningshotad restaurangutbildning

    Det är bråda tider på det nya restaurangprogrammet Culinary Craft på Thomasgymnasiet i Strängnäs. Undervisningen startade 17 augusti och det har varit ett fullbokat schema för både eleverna och huvudläraren Jimmy Andersson Forzelius. – Det är full fart, första veckan gjorde vi flera studiebesök....

  • Quiz och champagne i pop up-restaurang på Dramaten

    För drygt 50 år sedan valde Ingmar Bergman att stänga Dramatens restaurang i entrén. Nu öppnar den på nytt, under Bergmanfestivalen den 25 augusti till 4 september. Den anrika lokalen är till vardags Dramatens biljettkontor. Nu blir biljettdisken champagnebar och 45 bokbara platser. Restaurangens...

  • Erica Mattsson

    Rekordomsättning för destination Swedish Lapland

    Erica Mattsson vd på Swedish Lapland Visitors Board och ny på sin tjänst ser ljust på framtiden och har som mål att fördubbla omsättningen till år 2020. – Min huvudsakliga uppgift blir att stötta främst företagarna i besöksnäringen i deras tillväxtambition samt deras lokala destinationer. Vi ser...

  • Clarion först i världen med robot på hotellrum

    Hilton har sin robot Connie som svarar på hotellgästernas frågor i lobbyn. Och designhotellet Yotel i New York har en ABB-robot som har hand om bagageförvaringen. Men Clarion Hotel Amaranten i Stockholm är först i världen med en robot som servar gästerna på hotellrummet. I torsdags checkade hon in...

  • Malin Ågren

    Halmstad Turistbyrå bryter negativ trend

    Halmstad har haft en riktig rekordsäsong och många av besökarna har upptäckt staden via turistbyrån. Malin Ågren är turistbyråchef och hon ser en förklaring till resultatet. – Vi har ett väldigt högt tryck och vi ökar från år till år, under hela året. Självklart jobbar vi med sociala medier,...

  • Triathlon kopplas till konst på Tjörn

    Den 26 augusti inleds något som Tjörns kommun kallar världens svettigaste konstrunda. Tenson Tjörn Triathlon har blivit en av landets största tävlingar i sitt slag och för att lyfta den ytterligare väljer besöksnäringen att koppla ihop tävlingen med det som ön är känd för sedan tidigare, nämligen...

  • Krogbesöken rekorddyra i Sverige

    Priserna på restaurang har ökat rekordmycket mellan maj och juli i år. De steg dubbelt så mycket mot normalt. Inte sedan 2008 har prisökningen varit så stor på den svenska marknaden. Det visar SCB:s Konsumentprisindex. Ökningen motsvarar en årlig prisökning på drygt 9 procent. Att priserna skenat...

  • Sven-Erik Larsson

    Premiär för SM i utomhusmatlagning

    Intresset för matlagningstävlingar är stort och nu tas nästa steg – utanför de proffsiga restaurangköken. Under mässan Sweden Outdoor Festival i Skövde kommer SM i utomhusmatlagning att avgöras för första gången. – Idén har sin grund i att Turistrådet i Västsverige jobbat länge med att lyfta den...

Annons