Debatt

  • Amnegård säljer Blaxsta Vingård

    Blaxsta Vingård är på 2,5 hektar med restaurang, vinkällare, 15 hotellrum och två konferensrum. Gården producerar vin på druvor som Vidal Blanc, Chardonnay och Merlot, men även vin från skogshallon, päron och äpplen. Utgångspriset är 38 miljoner kronor. – Jag känner att jag vill gå vidare med...

  • Hornudden efterlyser långsiktiga regler

    Mats Sjöstedt kliver ur de jordiga arbetsskorna och in i personalköket. Slår på kaffebryggaren och förbereder personalens förmiddagsfika med hembakat bröd, ostar, marmelader, egenodlade tomater och minigurkor. Han hinner bara prata med oss en kort stund innan det är dags att fortsätta rulla...

  • Strömma: ”Rösta klokt i valet”

    I den senaste månadsinformationen till alla anställda inom Strömma Turism & Sjöfart redogör vd Jan Larsén för två olika scenarier beroende på hur det går i valet. Han skriver att höjd moms på restaurangmat och höjda arbetsgivaravgifter för ungdomar skulle innebära ökade kostnader med 15...

  • Flytande hotell planeras i Västervik

    Hotellet ska byggas på en ponton intill Slottsholmen i centrala Västervik, inte långt från Stegeholms slottsruin där Västerviks Visfestival äger rum varje sommar. Totalt får det omkring 50 rum. Förutom hotell ska det också byggas 38 lägenheter, restaurang och konferenslokaler. Den totala kostnaden...

  • "Varför inte bara ha en matmoms?"

    Att kliva in på Piazza di Spagna 
i centrala Västerås är som att göra en tidsresa till den klassiska kvarterskrogen för några decennier sedan. Rutiga dukar, keramikkrus och en meny med plankstek, sjötunga Walewska och friterad camembert.  Krögaren Dragan Fotic vårdar arvet med stolthet. –...

  • Jönköping växer med Anne Robertsson Vox

    I en mejlväxling gällande bilder till den här artikeln, före intervjun, skriver Anne Robertsson: ”Efter några mindre lyckade resultat föredrar jag pressbilder men givetvis kan vi också ta (nya), bara jag får se dem innan.” I måndags när hon visar mig runt i bygget av det som den 1 november öppnar...

  • Safehotels tecknar rugbyavtal

    Safehotels affärsidé är att utvärdera säkerheten på hotell och konferensanläggningar runt om i världen och certifierar de hotell som lever upp till lämplig säkerhetsstandard. Nu har det asiatiska rugbyförbundet, ARFU, ingått samarbete med Safehotels för att säkerställa att spelare och...

  • First växer med Kungsbron Hotel

    Hotellet byter namn redan under september och blir First Hotel Kungsbron. Det ligger mellan Kungsbron och Klarabergsviadukten, intill både centralstationen och Arlanda Express. Hotellet har 151 rum och stod färdigbyggt så sent som 2010. – Medlemskapet i First Hotels ger oss tillgång till nya...

  • Mångmiljonsmäll hotar Liseberg

    2017 eller 2018 ska Västlänken börja byggas i Göteborg, en pendeltågstunnel med flera nya stationer. En del av bygget kommer gå rakt igenom nöjesparken Liseberg, som ett öppet schakt. Uppgifter om hur mycket byggandet kommer störa parken har varierat, men nu ser det ut som att det blir stora...

  • Ökat intresse för Gotland

    Det är de svenska övernattningarna på Gotland som har ökat med 16 procent under perioden januari-juni, jämfört med samma period 2013, enligt siffror från Tillväxtverket/SCB. Ännu är inte siffrorna för sommaren klara vad gäller besöksstatistik, men Intresset för Gotland är stort online. Sajten...

Annons
Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Anne Robertsson pressbild

Jönköping växer med hennes Vox

I november öppnar Vox Hotel i Jönköping. Bakom står Anne Robertsson, som 25 år gammal blev hotellägare utan utbildning och hotellerfarenhet.

Ella Niia

Niia: ”Det ska vara samma momssats på mat”

Lördagsintervjun. Efter snart tio år lämnar Ella Niia posten som ordförande för HRF. Hon är för dagens nivå av moms på restaurangmat, men branschens största fråga tycker hon är något helt annat.– Hur kul är det att gå till ett jobb där arbetsgivarna pratar om att vi måste sänka minimilönerna? Den branschen kommer inte att kunna tävla om framtidens arbetskraft.

Martin Ådahl

”Orimligt med olika moms på mat”

Centerns chefsekonom Martin Ådahl anser att de sänkta arbetsgivaravgifterna för ungdomar har varit väldigt effektiva för sysselsättningen.

Lars Åkerlund Eva Östling

Lars Åkerlund lärde USA att fika

Eva möter. Lars Åkerlund ville lära New York-borna att fika. Åtta år efter att han
 öppnade han lyckats – med råge.– I slutet av juni blir vi New Yorks största privatägda kaffekedja.

Carl Jan Granqvist 476

"Mycket roligare att äta historia"

Lördagsintervjun. Carl Jan Granqvist ger en känga till dagens ungdom, berättar om destinationen kring Saxå Bruk och avslöjar nya projektet Aptitum.

Annons