Debatt

  • F1-event gör depåstopp i Örebro

    Marcus Ericsson ska köra en uppvisning med sin formel-1-bil i centrala Örebro den 13 september. Fler motorsportprofiler och exklusiva bilar kommer också att medverka under dagen. Örebro arrangerar eventet ihop med Caterham-stallet, där Marcus Ericsson ingår. Det är det första stoppet i Sverige,...

  • Fuchsia Dunlop föreläser i Stockholm

    Förutom matlagningskursen kommer Fuchsia Dunlop även att föreläsa. Målgruppen är matbranschen, matjournalister och matbloggare. Syftet är att höja kunskapsnivån om det kinesiska köket i svensk media. Fuchsia Dunlop var första västerlänning på kockskolan Sichuan Institute of Higher Cuisine i Chengdu...

  • Ölbaren flyttar in hos Kåken

    Det är Kalle Nilsson och Joakim Almqvist, som stått för maten på Ölbaren i Åre, som nu ska bygga upp det Stureplansgruppen kallar deras ”punkgastronomiska koncept” på Kåken på Regeringsgatan i Stockholm. Kåken är klubbdelen av restaurang Niklas som drivs av Stureplansgruppen. Ölbaren ingår i samma...

  • Charlotte Säfström.

    Hotel von Kraemer nytillskott i Uppsala

    Hotel von Kraemer ligger i en helt nybyggd fastighet som ägs av Akademiska Hus. Förutom de 84 rummen har hotellet restaurang, takterrass, bar och flera mindre konferensrum. Hotellet drivs av Charlotte Säfström, som tidigare drev Hotell Charlotte i Uppsala, men hon sålde det för ett år sedan för att...

  • Löfbergs öppnar rosteri vid Stureplan

    Besöksliv har tidigare skrivit om Löfbergs planer på att öppna ett kombinerat kafferosteri och flaghip store i Stockholm. Nu är det klart att man kommer att slå upp sina portar på Kungsgatan i centrala Stockholm under hösten. – Nu har vi hittat ett schysst ställe i perfekt cityläge. Det ger oss och...

  • Vegetarisk satsning i Folkteatern

    Gästerna ska serveras allt från närproducerade ostar och pizzavarianten flammkuchen till ostbollarna gnudi. Enligt krögarna bakom ska smakerna är i centrum och det ska vara tillsatsfritt i glasen. – Det gröna köket är något annat idag än för bara några år sedan. Det finns massor av inspiration att...

  • Fazer skär ner i Finland

    Hård konkurrens och ändrat kundbeteende pressar Fazer i Finland. Bolaget har sedan tidigare genomfört besparingar, men det räcker inte. Nu ska man förhandla om att säga upp som mest 61 tjänstemän. Totalt sysselsätter Fazer över 6 600 personer i Finland, varav 1 300 tjänstemän. – Marknadsläget i...

  • PG Nilsson: ”Man visar inte vår näring respekt”

    Moderaterna i Stockholm höll idag en pressträff på Taverna Brillo i Stockholm. Finansborgarrådet Sten Nordin med partikamrater lät krögaren PG Nilsson utveckla varför han tycker att momsen på restaurangmat är på rätt nivå nu. – Dagligvaruhandeln säljer mer och mer färdiglagad mat. Många har...

  • Mannerström: ”De vet inte ett skit”

    Leif Mannerström säger till tidningen att konsekvenserna av en höjning av momsen på restaurangmat skulle få allvarliga konsekvenser. – Just nu fungerar restaurangbranschen ganska bra. Men höjs momsen väntas uppsägningar, fler svartkrogar och indragningar på i princip allt. De bra krogarna kommer...

  • Kraftig hyreshöjning får Johan P att lämna

    Den sista augusti stänger restaurangen Johan P vid centralstationen i Malmö. Däremot fortsätter man att driva sin andra restaurang, på Hjulhamnsgatan bakom Åhléns. Orsaken till att krögaren Joakim Nilsson inte förlänger är de nya hyreskraven. – Vi har varit på Malmö Central i tre år och hyrorna...

Annons
Webbpuff

Besöksliv Nyhetsbrev

Martin Ådahl

”Orimligt med olika moms på mat”

Centerns chefsekonom Martin Ådahl anser att de sänkta arbetsgivaravgifterna för ungdomar har varit väldigt effektiva för sysselsättningen.

Lars Åkerlund Eva Östling

Lars Åkerlund lärde USA att fika

Eva möter. Lars Åkerlund ville lära New York-borna att fika. Åtta år efter att han
 öppnade han lyckats – med råge.– I slutet av juni blir vi New Yorks största privatägda kaffekedja.

Carl Jan Granqvist 476

"Mycket roligare att äta historia"

Lördagsintervjun. Carl Jan Granqvist ger en känga till dagens ungdom, berättar om destinationen kring Saxå Bruk och avslöjar nya projektet Aptitum.

Stefan Karlsson krögaren pressbild

”Satsar man rätt blir det överskott”

Lördagsintervjun. Stefan Karlsson drev år efter år Sveriges lönsammaste hotell, trots att pengar aldrig var drivkraften. När han insåg att jobbet drev hans familj ifrån honom tog han hjälp av en terapeut. Nu släpper han fram andra– Personalen måste få vara delaktig, säger Stefan Karlsson.

Malin Söderström 476

Malin Söderström: ”Jag har skrivkramp”

Lördagsintervjun. Malin Söderström berättar om den nya röken, ekonomin, uppbrottet med de tidigare delägarna – och varför hon inte kan skriva recept längre.

Annons