Annons

500 köade upp för jobb på Nordic Choice nya lyxhotell

NYHETER. Fler än 500 personer köade under torsdagen upp för att knipa ett jobb hos Nordic Choice nya lyxhotell At Six. Besöksliv var på plats.
Annons

Kön ringlade sig ut på gatan när hotelljätten Nordic Choice under torsdagen drog igång sin stora rekryteringssatsning för At Six, vid Brunkebergs torg i Stockholm. Här ska cirka 130 tjänster tillsättas. Men som tur är så är det betydligt fler som söker. Den första etappen består av gruppintervjuer.

– Idag har vi 525 som kommer komma hit och av dem tror vi ungefär att 400 kommer. Det är härligt att det är många som vill jobba på At Six så det är väldigt kul säger Tina Tropp Jerresand, hr-chef på At Six.

Hade ni förväntat er att så många skulle söka?

– Vi hade någon tanke om 300 och då var vi supernöjda så det är över förväntan. Det är jättekul att intresset är så stort.

Varför tror du intresset varit så stort?

– Jag tror att många har uppfattat det här att vi försöker skapa ett nytt hotell som inte finns på den skandinaviska marknaden och tycker det är spännande.  Och sen jobbar vi i en väldigt populär bransch – hotell. Men jag tror det främsta är att man förstår att vi ska göra något unikt med At Six och att man får vara med på en resa som är lite speciell.

Vad letar ni efter för typ av personer?

– Det är ju väldigt mycket attityd och värderingar. Cv är viktigt men det viktigaste är att du har rätt inställning. Att du vill ha roligt och vill leverera den där servicen som vi söker. En personlig service, en service som är utöver det vanliga.

Vad blir nästa steg i rekryteringen?

– Nästa steg blir att vi har en uppföljningsdag, den sjätte december. Så vi rullar vidare med ett rasande tempo.

Och för de som inte lyckats komma vidare i rekryteringsprocessen så är det inte helt kört. Systerhotellet Hobo ska också bemannas, med start nästa vecka.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...