Annons

600 delegater får pröva på svensk naturturism: ”Ett otroligt fönster”

zoom Inte mindre än 40 olika aktiviteter och upplevelser erbjuds<br />
 på ett antal olika ställen i hela Västra Götaland. Jesper Anhede
Inte mindre än 40 olika aktiviteter och upplevelser erbjuds
på ett antal olika ställen i hela Västra Götaland.
Jesper Anhede
NYHETER. Imorgon går världskongressen för naturturism, Adventure Travel World Summit, av stapeln i Göteborg. Men redan idag får delegaterna smaka på vad västsvensk naturturism har att erbjuda.
Annons

Det är Turistrådet Västsverige som anordnar en dag av svensk naturturism för de 600 internationella delegater som ska delta vid Adventure Travel World Summit, ATWS i Göteborg under tre dagar med start i morgon tisdag.

Inte mindre än 40 olika aktiviteter och upplevelser erbjuds på ett antal olika ställen i hela Västra Götaland. Besöksliv haffar Fredrik Lindén, vd för Turistrådet Västsverige när han är ute och seglar i hård vind söder om Göteborg.

– Vi anordnar en äventyrsdag för hela konferensen runt om i Västsverige. Själv är jag ute och testar segling med fock i hård vind med ett 30-tal personer, säger Fredrik Lindén.

Hur är stämningen i Långedrag?

– Den är fantastiskt, vi seglar bara på fock idag frö det blåser så mycket.  Vi hade tänkt att köra ett matchrace, men nu blir det mer att alla får känna på segling, men alla är väldigt riktigt exalterade.

Vilka andra aktiviteter erbjuder ni?

– Det är allt ifrån klättring, paddling, vandring och dykning, från Strömstad i norr till Skövde i Söder. Totalt är ett hundratal naturturismföretag inblandade i denna dagen, och vi har planerat den länge.

Hur viktigt är det att kunna visa upp Västsverige på detta sätt?

– För oss är det halva grejen. Det ena är att utveckla vår näring och förbereda företagen för kongressen, den andra är att visa upp det vi har. Delegaterna tar med sig sina upplevelser tillbaka och berättar om dem i sina nätverk – journalister, köpare och leverantörer, så det här är ett fantastiskt fönster för oss att visa upp Västsverige för världen.

Vad hoppas du att de 600 deltagande delegaterna ska ta med sig tillbaka?

– Att det är fint här och att vi är duktiga och bra på att arrangera. Jag hoppas att de åker tillbaka och berättar detta för alla. Kongressen och det här evenemanget är ett sätt att sätta oss på kartan för naturturism, och att få hit delegater som säljer in och skriver om sin upplevelse är ovärderligt.

– Vi tror väldigt mycket på detta för Göteborg, Västsverige och Sverige. Adventure Travel World Summit är ett viktigt fönster som vi hoppas kunna göra det bästa av.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...