Annons

April april…

zoom Birka Cruises lanserar skidåkning på sina färjor och<br />
 Gröna Lund en dryck med smak av g-kraft. Foto: Pressbilder
Birka Cruises lanserar skidåkning på sina färjor och
Gröna Lund en dryck med smak av g-kraft.
Foto: Pressbilder
NYHETER. Världens längsta gondollift byggs mellan Sälen och Trysil och Birka Cruises bygger en skidbacke på en av sina färjor efter framgångarna med konceptet Skicruise.
Annons

En mängd spännande nyheter från besöksnäringen har presenterats denna morgon. Den kanske mest anmärkningsvärda måste vara den nya monstergondolen som Skistar ska bygga mellan Sälen och Trysil.

Supergondol

Lagom till att den nya internationella flygplatsen Scandinavian Mountains invigs i slutet av året ska även världens längsta gondollift, mellan Sälen och Trysil, stå klar.

Gondolbanan, som blir fem mil lång, får 430 gondoler och sträcker sig mellan två länder ska hela Trysäl Express.

– Skistar Trysil Sälen Resort blir en del av satsningen mot den utländska marknaden i samband med öppningen av Scandinavian Mountains Airport. Vi kommer nu att kunna erbjuda skidåkning i ett område som spänner över två länder, säger Jonas Bauer, destinationschef Skistar Sälen.

Skidåkning på färjorna

Även Birka Cruises kommer med positiva nyheter skidsugna. I ett pressmeddelande skriver företaget att efter framgångarna med vinterns nya koncept Skicruise, introduceras skidåkning och after ski även på de egna färjorna.

Med inspiration från den omtalade skidanläggningen Copenhill i centrala Köpenhamn har Birka Cruises byggt upp en egen skidbacke högst upp på fartyget. Backen blir det senaste tillskottet till rederiets satsning på aktiviteter och nöjen ombord.

– Här förenar vi nytta och hälsa med magkittlande nöje. Birkabacken är ett resultat av att vi lyssnat på våra skidsugna resenärer och tagit till oss av önskemålen om fler skidkryssningar, säger Marcus Hammarström, marknadschef på Birka Cruises.

Samarbete med dryckesjätten

En av vårens nyheter är att Gröna Lund vid premiären av den nya attraktionen Snake lanserar en ny läsk med smak av g-kraft. Lanseringen är ett samarbete med Loka.

Den nya drycken kommer få namnet ”Loka med smak av G-kraft” och innehåller specialmodifierad kolsyra. När bubblorna i kolsyran reagerar med magsyran framkallas ett pirr i magen som kan liknas vid åkkänslan från bland annat Gröna Lunds nya åkattraktion Snake, där gästerna utsätts för 4,3 G-krafter när de slungas 40 meter upp i luften i 80 km/h.

– Vi har länge funderat på hur vi kan förlänga och förstärka gästernas upplevelse. Med ”Loka med smak av G-kraft” kommer man äntligen kunna återuppleva känslan i magen som våra attraktioner ger, säger Joanna Hammar, marknadsdirektör på Gröna Lund.

Körkort krävs

Nöjesparken Furuvik återinför sina radiobilar efter att de togs bort 2011.  Från och med i år kommer det dock krävas att den som kör måste ha körkort. Målet med den nya regeln är att uppnå en hyfsat hög nivå av trafikvett även på Radiobilbanan. För att uppnå dessa mål behövs det tydliga ordningsregler, bland annat att förarna måste ha körkort.

– En person med körkort har erfarenhet av att hantera en ratt, är medveten om att det är högertrafik och har goda kunskaper i bilars signalsystem. Har man inget körkort får man precis som i riktiga trafiken sitta bredvid den som kör och hoppas på det bästa, säger Nina Tano på Furuvik.

 

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...