Annons

Är det här världens bästa konferensanläggning?

zoom Visar framfötterna internationellt. I maj står det klart vilken anläggning som vinner det prestigefyllda priset.
Visar framfötterna internationellt. I maj står det klart vilken anläggning som vinner det prestigefyllda priset.
NYHETER. De arrangerar hela 500 möten och konferenser om året. Nu har Uppsala Konsert & Kongress som enda skandinavisk anläggning nominerats till priset som en av världens bästa konferensanläggningar.
Annons

Det är den internationella branschorganisationen för konferensanläggningar, AIPC , The International Association of Convention Centres, som vartannat år utser världens främsta konferensanläggning. Nu har årets femton nominerade offentliggjorts och Uppsala Konsert & Kongress är en av dem. 

Andra nomineringen

– Det är faktiskt andra gången vi nomineras och det känns fantastiskt. Det här innebär att både vår anläggning och Uppsala som mötesstad synliggörs internationellt. Sedan är det jätteroligt att det är våra kunder som gjort att vi blivit nominerade, de har tagit sig tid att svara på frågor om sin mötesupplevelse hos oss, säger Cecilia Björkenå, konferenschef på Uppsala Konsert & Kongress.

Bland de nominerade finns anläggningar som Palais des Congrès de Montréal, Hong Kong Convention & Exhibition Centre och Hawaii Convention Center. Att Uppsala Konsert & Kongress lyckats ta sig in på den internationella scenen beror på att de engagerat sig i AIPC.

– Vi vill jämföra oss internationellt och ta lärdom av konkurrenterna, därför har vi de senaste åren besökt organisationens årliga konferens och sett trenderna i mötesindustrin och den nya tekniken. Det har gjort att vi nu ligger i framkant, säger Cecilia Björkenå.

Vinnaren koras i Frankrike

Uppsala Konsert & Kongress genomför runt 500 konferenser och möten årligen. Förra året besöktes anläggningen av 650 000 personer och drygt 60 000 av dem var mötesbesökare. Enligt Cecilia Björkenå är det lokalernas flexibilitet och personalens engagemang som är dragplåstret.

– För någon vecka sedan förvandlade vi en av våra lokaler till en Hemköpsbutik. Det var ett otroligt roligt arrangemang och sådana transformationer är häftiga att se. Här var vår personal helt makalös, det är deras engagemang som ligger till grund för vår nominering.

Vinnaren koras vid AIPC Annual Conference i Nantes i Frankrike 5 juli. Representanter från UKK kommer att vara på plats. 

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...