Annons

Åre-turism i lyxförpackning

zoom
"Vi tror att Åre kan öka antalet internationella gästnätter betydligt", säger Kevin Kirk, vd för nystartade This is Åre. Foto: This is Åre
NYHETER. Nystartade This is Åre vill nå gäster som söker mer exklusiva upplevelser i fjällen: ”Vi har förfrågningar från utländska besökare som flyger med eget privatplan till Östersund”, säger Kevin Kirk, vd för This is Åre.
Annons

– Vi har precis lanserat sajten och bokningarna strömmar in, det känns fantastiskt, säger vd Kevin Kirk.

This is Åre är ett digitalt turistbolag som erbjuder ett urval av boenden och aktiviteter i kombination med upplevelsepaket och transporter. Bakom satsningen står Janne Wärvik och entreprenören Lars Skarke, som varit verksamma i Åre i snart 30 år.

Det nya turistbolaget vänder sig till besökare som söker högre kvalitet och vill ha mer än boende och skidåkning.

– Vi har förfrågningar från utländska besökare som flyger med eget plan till Östersund, vill ha egen kock, städ varje dag och aktivitetspaket med skoteråkning och hundslädeturer i kombination med skidåkning, säger Kevin Kirk.

De boenden man förmedlar är lägenheter och villor med exklusiv inredning. Genom ett samarbete med aktivitetsbolaget Camp Åre och Åre Guiderna paketeter man boendet med exempelvis guidade toppturer och middagar i kåtor på fjället.

– Det som sticker ut är att vi samlar allt på ett ställe. Och att vi erbjuder fullservice med städ varje dag och möjlighet att boka alla måltider online.

Vad vill ni på sikt uppnå med This is Åre?

– Vi tror att Åre kan öka antalet internationella gästnätter betydligt. I dag finns det under vintertid direktflyg från Köpenhamn och London, på sikt hoppas jag vi kan bidra till att det blir linjer även på sommaren, det kommer alla att tjäna på.

Therese Sjölundh, vd för Åre Destination, välkomnar det nya bolaget.

– De vänder sig till dem som söker fler kringtjänster vid sin vistelse och genom det kompletterar de oss och andra bolag. Vi är glada över att de kan möjliggöra för fler gäster att komma till Åre.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...