Annons

Årets Kock-finalen: En pulsmätare av spänning

zoom De har svaren. Visitas Eva Östling var en av jurymedlemmarna.
De har svaren. Visitas Eva Östling var en av jurymedlemmarna.
ÅRETS KOCK. Malmö Arena nästintill vibrerar av hjärtslag. Från de tävlande finalisterna, deras vänner och familj och publiken. Bara jurymedlemmarna kan andas normalt – det är de som vet hur den här tävlingen ska sluta.
Annons

Nu följer en nervkittlande stund medan juryn överlägger. Det efter att de åtta finalisterna presenterats sin vegetariska servering och efterföljande fasanrätt på under totalt fem timmar.

– Man känner pulsen nu här på arenan, säger konferencier Nour el-Refai, som också hämtat hem störst skrattsalvor, bland annat med sina lökskämt.

Många gjorde skogstema

Dagens snackisar har handlat om finalisten Luqaz Ottossons lugn i båset. En annan wow-faktor var Olle Broströms fasanrätt som presenterades med ett konstgjort hagel. Och under Sebastian Thuressons vegetariska smårätter fanns prydliga teckningar över rätterna. De allra flesta av de tävlande hade ett skogstema på sin fasanrätt.

– Oooooj vad gott, ropade Nour el-Refai om den allra sista tävlingsrätten.

Medan juryn som sitter med ryggen åt tävlingsbåsen instagrammar i tysthet. 

Ordförande för dagens jury är Fredrik Eriksson. Bredvid honom sitter hedersjuryn med Prins Carl Philip, och 2016 års vinnare av Årets Kock, Jimmi Eriksson. I juryn märks även två gästjurymedlemmar: Rasmus Kofoed från 3-stjärniga Geranium i Köpenhamn och Angela Hartnett från 1-stjärniga Murano i London.

 

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...