Annons

Årets Kock har fått nya ägare

zoom Att Årets Kock får nya ägare påverkar inte tävlingen, enligt vd:n Andreas Stenberg. Foto: Carla Lomakka
Att Årets Kock får nya ägare påverkar inte tävlingen, enligt vd:n Andreas Stenberg. Foto: Carla Lomakka
NYHETER. Aktiebolaget bakom Årets Kock har fått nya ägare. Arla och Spendrups har förvärvat Årets Kock AB av Restaurangakademien. "För själva tävlingen innebär det ingen förändring" säger vd Andreas Stenberg.
Annons

Andreas Stenberg, vd Årets Kock, ser positivt på den nya strukturaffären.
– Vi får nu in två nya starka ägare med en vilja att driva och utveckla svensk gastronomi genom Årets Kock AB, säger Andreas Stenberg, vd Årets Kock. Tillsammans med dem kan vi ta nya initiativ och fortsätta vårt arbete för att driva viktiga branschfrågor.

Vad innebär affären för tävlingen Årets kock?
– För själva tävlingen innebär det ingen förändring.

Arla har varit delaktig i Årets Kock sedan starten och haft en framträdande roll som sponsor. Vad blir skillnaden nu?

– Arla kommer att vara det även i år, säger Andreas Stenberg. Nytt för i år är att även Spendrups blir presentatör.
Tävlingen Årets kock startades 1983 av mejeriföretagens branschorganisation Svensk Mjölk tillsammans med Gastronomiska Akademien och Tore Wretman. 2015 förvärvades Årets Kock AB av Restaurangakademien. Enligt Restaurangakademiens vd Hanna Halpern fortsätter samarbetet med Årets Kock.
– Både Årets Kock och vi vill utveckla svensk gastronomi, och båda parter har ambition och vilja att fortsätta samarbeta. Men exakt hur det samarbetet kommer att se ut får vi se, säger Hanna Halpern och fortsätter:
– I min värld är det här ingen jättestor förändring. Jag tycker att det är bra för Årets Kock att ha ägare som vänder sig till både konsument och restaurangbranschen, och har resurser att satsa långsiktigt. Jag tycker det känns väldigt bra.
I samband med förvärvet av Årets Kock AB säljer Arla sina aktier i Restaurangakademien till Menigo.