Annons

Årets kock till Furuvik Havskrog

NYHETER. I maj invigs Furuvik Havshotell vid Furuviksparken utanför Gävle. Nu är det klart både vem som blir hotellchef och vem som blir ansvarig för den nya restaurangen Furuvik Havskrog – och det är två rutinerade rävar.
Annons

Den 19 maj öppnar Furuviksparken i Gävle för säsongen. Samtidigt är det premiär för det nybyggda koncepthotellet Furuvik Havshotell. Det ska rymma 28 fyrabäddsrum, konferenslokaler och vara integrerat med Furuvik Havskrog, tidigare Furuviks Brygga, som från och med i år drivs i Furuviks egen regi. Ansvarig för restaurangen blir den erfarne kocken Jonas Dahlbom. Han har bland annat vunnit Årets kock och kommit fyra i Bocuse d’Or. För två år sedan värvades han av Furuviks systerpark Gröna Lund för att lansera två nya restauranger på tivolit.

– Eftersom Jonas redan fanns i koncernen tänkte jag att han kunde hjälpa oss med menyn och annat i uppstarten, säger Nina Tano, vd på Furuvik. Men det här blev mycket bättre – nu kommer han vara vår krögare och bo i parken. Det känns fantastiskt roligt.

Restaurangen har ett fint, havsnära läge och tanken är att skapa en året runt-öppen skärgårdskrog med både finare, klassiska fiskrätter och enklare bistrorätter.

Letar permanent hotellchef

Furuvik Havshotell får ytterligare en rutinerad chef. Göran von Arbin har anställts som hotellchef under uppstarten och tackade ja trots att han redan har gått i pension. Han har lång erfarenhet av hotellbranschen och har bland annat arbetat på Vildmarkshotellet i Kolmården i 25 år och som försäljningschef på Visby Hotell. Göran von Arbins uppdrag blir att starta och driva det nya hotellet till och med hösten 2018. Därefter ska han lämna över uppdraget till en permanent hotellchef.

– Göran har också jobbat i koncernen tidigare och känner till både Furuvik och Parks and Resorts, vilket känns tryggt, säger Nina Tano. Vi har inte hittat rätt profil för tjänsten och behövde någon som kunde vara med och starta upp hotellet.
Under tiden fortsätter arbetet med att rekrytera en permanent hotellchef.
– Vi har ett rekryteringsföretag som hjälper oss med det och vi kommer vara klara under sommaren.

Rekordmånga tjänster

Samtidigt pågår rekryteringen av säsongsanställda till parken. I år ligger 400 tjänster ute, vilket är fler än någonsin. Bara till Furuvik Havshotell behövs ett 40-tal personer.

– Vi har påbörjat våra auditions, som vi kallar det, och vi hoppas få se många sökande. Som för alla är det kvalificerad kökspersonal som är den stora puckeln, men än så länge ser det bra ut. Vi hoppas att Jonas namn kan lyfta och göra det extra intressant att jobba på havskrogen.

Furuvik kommer även att fortsätta sin mångfaldssatsning i samarbete med Arbetsförmedlingen, med syfte att rekrytera nyanlända och personer med funktionsnedsättning.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...