Annons

Arktiska Sverige ska locka utländska turister

zoom Cecilia Lundin från ekoturismföretaget NatuLife i Jokkmokk är en av dem som säljer in den arktiska livsstilen. Foto: Fritz Meyst
Cecilia Lundin från ekoturismföretaget NatuLife i Jokkmokk är en av dem som säljer in den arktiska livsstilen. Foto: Fritz Meyst
NYHETER. Destinationen Swedish Lapland som varumärke är starkt utomlands. Naturen och den svenska livsstilen lockar enligt målgruppsanalyser. Därför ska regionen nu satsa på att öka den långväga turismen hit. 
Annons

En arktisk livsstil, mat, samisk kultur, hundspann, fiske och vandring i arktisk miljö är exempel på upplevelser som nu ska få större möjlighet att synas i utlandet. 

Starkt varumärke utomlands

I ett samarbete som ska pågå i två år ska Visit Sweden och Swedish Lapland Visitors Board öka marknadsföringen för att stärka bilden av Sveriges nordligaste destination. Marknadsföringen av den svenska delen av ”Arctic Europe” blir en del av ett samarbete mellan Swedish Lapland Visitors Board och turistorganisationerna för finska Lappland och Nordnorge. 

De länder man specifikt riktar in sig gentemot är Storbritannien, Tyskland, Benelux-länderna, USA och Kina.

– Det finns stora möjligheter att få fler utländska turister att välja Sverige. Destinationen Swedish Lapland är ett starkt och lockande varumärke utomlands, vilket skapar möjligheter att engagera våra målgrupper i exempelvis sociala medier, säger Thomas Brühl, vd på Visit Sweden.

Naturnära livsstil ska säljas in

Nära hälften av de som tillfrågats i en målgruppsanalys  av Visit Sweden anger att de vill besöka det arktiska området under sin Sverigesemester. Att samarbeta med grännländerna stärker turismens närvaro i det som nu marknadsförs som ”Visit Arctic Europé”.

– Den strategiska satsningen görs för att ta större plats i världen. Vi lockar gästerna genom att erbjuda dem att ta del av vår unika och naturnära arktiska livsstil. Satsningen kommer ytterligare stärka tillväxten inom regionens besöksnäring och skapa nya partnerskap mellan turoperatörer och flygoperatörer, menar Erica Mattsson, vd Swedish Lapland Visitors Board.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...