Annons

Bank Hotel blir en del av Small Luxury Hotels

zoom Att vara en del av Small Luxury Hotels ger Bank Hotel ett erkännande<br />
 på den internationella marknaden. Foto: Pressbild
Att vara en del av Small Luxury Hotels ger Bank Hotel ett erkännande
på den internationella marknaden.
Foto: Pressbild
NYHETER. Det nya Stockholmshotellet Bank Hotel blir ny medlem i nätverket Small Luxury Hotels of the World. ”En fantastisk bedrift, säger hotelldirektör Patrik Tuomisto.

Annons

Hur kommer man med i nätverket Small Luxury Hotels?

– Det finns en detaljerad specifikation med krav som man jobbar utifrån för att säkerställa att vi uppnår deras standard samt att vi på Bank Hotel utvärderar deras standards för att se om vi känner att dom stämmer överens med våra värderingar och mål, säger Patrik Tuomisto, managing director på Bank Hotel.

– Att bli medlem i Small Luxury Hotels är en fantastisk bedrift för Bank Hotel vilket är något som vi verkligen är stolta över.

Är det viktigt att vara med för varumärkets skull?

– Bank Hotel är ett starkt varumärke i sig själv men att vara en del av Small Luxury Hotels ger oss ett erkännande på den internationella marknaden och möjlighet att nå ut till marknader som vi hade haft svårare att nå som ett independant hotel.

Endast tre andra svenska hotell som finns med i Small Luxury Hotels. Finns det för få lyxhotell i Sverige?

– Att det finns många bra kvalitetshotell tror jag är bra och jag tror definitivt att det finns mer utrymme i Sverige för att skapa hotell som erbjuder en annorlunda upplevelse för gästerna och att erbjuda en hög servicenivå. Att det finns bra hotell med hög standard gör också att destinationen blir intressantare för den internationella och nationella resenären som ser boendet som en viktigt del av sitt resande.

Finns det plats för fler i Stockholm?

– Jag tror absolut att det finns möjlighet för hotell med en hög servicenivå att ta plats i Stockholm. Resenärer idag är kräsnare och vill ha en upplevelse och en bra servicenivå. Detta ser vi i svenska resenärer som reser mer och mer och tar med sig hem förväntningar från andra länder samt att det skapar ett intresse för den internationella resenärern att prova Stockholm som destination.

Det är drygt två månader sedan Bank Hotel öppnade, hur skulle du beskriva den första tiden?

– Det är, som alla som öppnat ett hotell vet, mycket jobb och krävande att öppna nytt men samtidigt jättekul och utvecklande. Att vi har blivit så väl mottagna på marknaden är fantastiskt roligt.

Och hur har det gått med beläggning, försäljning, och inte minst restaurangen?

– Våra gäster är jättenöjda med produkten och vi har hög beläggning alla dagar i veckan. Våra restauranger och barer är fyllda med gäster vilket är fantastiskt kul. Intresset för Bank Hotel har varit på topp från dag ett.

E-faktura bidrar till en mer hållbar administration

E-faktura bidrar till en mer hållbar administration

För en hållbar hotell- och restaurangnäring måste vi ta ett större ansvar för vår administration och minska förbrukningen av papper, det menar Hogias Helene Enning, som dedikerat arbetar med systemstöd till företag inom...