Annons

Bank Hotel öppnar konsthall

zoom I Bank Hotels nya konsthall ska utställningarna kureras av konstexperterna CFHILL. Foto: Pressbild
I Bank Hotels nya konsthall ska utställningarna kureras av konstexperterna CFHILL. Foto: Pressbild
NYHETER. Stureplansgruppens Bank Hotel startar konsthall i lokalens gamla bankvalv. Första utställningen Svenskt Modefoto 1952–2019 har premiär idag.
Annons

Konst är en viktig del i Stureplansgruppens senaste hotelltillskott Bank Hotels koncept. Hotellrum, bar, restaurang och andra rum rymmer alla konst från både svenska och internationella konstnärer.

Nu ska även konsten ta plats i den nya konsthallen Art Space, som ska ligga i hotellets bankvalv.

– Det här är den mest spännande och viktigaste delen av Bank Hotels konstsatsning. Här finns det en möjlighet för alla som är intresserade av modern konst att ta del av det i en unik miljö, säger Per Gunne, Vice vd Stureplansgruppen i en kommentar.

I den nya konsthallen ska nya utställningar visas upp regelbundet, som ska kureras av  konstexperterna CFHILL. Först ut är utställningen Svenskt Modefoto 1952–2019, med fotokonst från 13 svenska modefotografer, som har premiär idag.

Till skillnad från konsten som hänger på hotellet är all konst i Art Space till salu och går att köpa.

– På Bank Hotels Art Space kommer gästerna alltid lära sig någonting samtidigt som de får en trevlig upplevelse av högsta kvalité, säger Michael Elmenbeck, CFHILL i en kommentar.

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Tältet som kan bli sommarens marginalförstärkare

Glampingkonceptet blir alltmer populärt och inte undra på det. ”Med ett riktigt bra glampingtält känns det som att sova under bar himmel”, säger Ulf Waldekrantz, som representerar Nordisk på den svenska marknaden...